Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven

Meer dan 80 Joodse graven beschadigd in Charleroi: misschien waren het koperdieven. Belga

Uncategorized

Sinds wanneer weet premier De Croo van nota Staatsveiligheid over Haouach?

Anton Schelfaut

De nota van de inlichtingendiensten, die voormalig regeringscommissaris Ihsane Haouach linkt aan de Moslimbroederschap, dateert van dinsdag 6 juli. Nochtans zei premier Alexander De Croo (Open Vld) afgelopen donderdag in de Kamer dat zijn partijgenoot en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne de nota ontving “op woensdagavond”. “Het is wel erg sterk dat een nota van Staatsveiligheid drie dagen moet reizen om de premier te bereiken, wetende dat de minister van Justitie tot dezelfde partij behoort”, reageert N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover.

Maandag gaven premier De Croo en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) in de Kamer tekst en uitleg over de nota van Staatsveiligheid betreffende Haouach en de Moslimbroederschap. Tijdens die zitting verklaarde de premier dat Van Quickenborne de nota ontving “op woensdagavond”. Ook zou het document hem pas vlak voor de plenaire vergadering op donderdag overhandigd zijn. De premier gaf aan dat hij geen kennis nam van het dossier van Staatsveiligheid voordat hij de talrijke vragen in het halfrond beantwoordde.

De nota dateert van dinsdag 6 juli. Dat betekent volgens De Roover dat de informatie die de premier in de commissie meegaf tenminste onvolledig en mogelijk zelfs foutief was. “Ik heb tijdens de commissie gevraagd naar een duidelijke tijdlijn, die heb ik klaarblijkelijk niet gekregen. Nu blijken er zomaar drie kalenderdagen te zitten tussen de opmaak van de nota en de kennisname door de premier. Het is wel erg sterk dat een nota van Staatsveiligheid zo lang moet reizen om de premier te bereiken, wetende dat de minister van Justitie tot dezelfde partij behoort”, aldus De Roover. Hij eist dat de premier de exacte datum waarop de documenten in de kabinetten ontvangen werden, meedeelt aan het parlement.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Sinds wanneer weet premier De Croo van nota Staatsveiligheid over Haouach?”

  1. De Staatsveiligheid die mandatarissen en politici screent. Waar haalt Alexander De Croo zijn mosterd? Laat mij eens raden: bij de ex-KGB’er Vladimir Poetin. De liberale (OVLD) dictatuur is geen mythe. Kandidaat politici let op! Dissidente meningen worden geschaduwd. Advies voor Ecolo/groen: gooi de liberalen uit Vivaldi.

  2. Die nota moest eigenlijk in de vergeet schuif belanden. Tegenwoordig stuur je een nota binnen de seconde door via E mail of telefoon. Zoals met alles worden we ook nu weer belogen en bedrogen. En welk welk rijkelijk betaald jonker heeft die moslima in de plaats gekregen, niemand rept er met een woord over.

  3. Ik ken Haouach niet dus heb ik er geen mening over. Geradicaliseerde liberalen (OVLD/MR) en de staatsveiligheid (Belgische Stasi) wantrouw ik des te meer. Luidens de info die ik las in de pers lopen bij de S.V., nogal elementen met een drankprobleem rond.

Plaats een reactie

Delen