Slachtoffer steekpartij Borgerhout (61) vluchtte bakkerij binnen: geschreeuw van bakker jaagt dader op de vlucht

Illustratieve afbeelding

Uncategorized

Slachtoffer steekpartij Borgerhout (61) vluchtte bakkerij binnen: geschreeuw van bakker jaagt dader op de vlucht

Kristof Luypaert

Vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur raakte een 61-jarige man levensgevaarlijk gewond bij een steekpartij die plaats vond in de buurt van de Carnotstraat in Borgerhout. Nadat het slachtoffer op straat is aangevallen en neergestoken, liep hij op de vlucht voor zijn belager, de bakkerij Royal binnen. Het geschreeuw van de bakker joeg zijn belager op de vlucht.

Over de precieze context van de feiten en over de motieven van de dader tast de politie momenteel nog steeds in het duister. Het 61-jarige slachtoffer was in paniek en liep tijdens zijn vlucht de bakkerij binnen.

“Ik zag twee mannen mijn zaak binnenlopen”, vertelt de bakker die nog steeds in shock verkeert aan PAL NWS. “Ik wist niet wat de bedoeling was, maar vreesde mogelijk een overval”, zo klinkt het verder. “Daarop begon ik erg luid te schreeuwen en verliet de verdachte de bakkerij”.

Wat er voorafging aan de feiten kon de bakker niet zeggen. De zaak bleef vrijdagmiddag dicht tot ongeveer 13 uur. Op dat moment verlieten ook het labo en de politiediensten het plaatsdelict en was de perimeter al opgeheven.

De toestand van de 61-jarige man is nog steeds kritiek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen