Trooz, Belgium - July 22 : Aftermath of the historic floods in the valley of the Vesdre, La Brouck neighbourhood of Trooz pictured on July 22, 2021 in Trooz, Belgium, 22/07/2021 ( Photo by Philip Reynaers / Photonews

Uncategorized

Start schooljaar mogelijk te vroeg voor scholen getroffen door overstromingen

Wannes Neukermans

Het wordt een race tegen de klok om bij de start van het nieuwe schooljaar klaar te zijn.” Dat zegt Caroline Désir, minister van Onderwijs van de Franse Gemeenschap, over de scholen die getroffen zijn door de overstromingen van vorige week.

“We moeten herstellen, heropbouwen en opnieuw rechtstaan… Samen met de minister voor Schoolgebouwen Frédéric Daerden en de hele regering zijn we aan het bekijken wat we onmiddellijk kunnen doen en welke middelen we kunnen inzetten om de getroffen scholen te ondersteunen”, zegt Désir.

Stabiliteit en veiligheid van gebouwen

Het noodweer trof onder andere verschillende gebouwen van het openbare onderwijsnet WBE. Sommigen gebouwen hebben enkel een opkuis-en opruimactie nodig. Er zijn echter ook scholen waar de stabiliteit en de veiligheid van het gebouw onderzocht moet worden. In het vrije onderwijsnet is er daarentegen nog geen duidelijk zicht op de schade. In het officieel onderwijs (CECP en CEPEONS) komt de informatie over de schade stukje voor stukje binnen bij de minister voor Schoolgebouwen. Momenteel hebben vier scholen laten weten dat ze ernstig getroffen zijn en dat de start van het nieuwe schooljaar mogelijk in het gedrang komt.

Ook de directeur-generaal van het katholiek onderwijs, Etienne Michel, denkt dat er hier en daar een krachttoer nodig zal zijn om het schooljaar goed te starten. “Het staat nu al vast dat sommige scholen de deuren van hun huidige gebouw niet zullen kunnen openen. In sommige gevallen zullen tijdelijke (prefab) klaslokalen een oplossing kunnen bieden, maar die moeten nog gevonden worden en de vraag zal wellicht groot zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen