Stemming stikstofdecreet uitgesteld naar volgend jaar: voltallige oppositie vraagt advies Raad van State

De voltallige oppositie vraagt een bijkomend advies van de Raad van State. Photonews

Uncategorized

Theo Francken (N-VA) over ontslag van “hoofddoekactiviste” Ihsane Haouach: “Geen toeval”

Anton Schelfaut

Volgens N-VA-Kamerlid Theo Francken is het ontslag van “hoofddoekactiviste” Ihsane Haouach als regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) “geen toeval”. Een rapport van de inlichtingendiensten, waarin Haouach gelinkt wordt met de Moslimbroederschap, zou aan de oorsprong liggen van haar beslissing om een stap opzij te zetten. Dat bericht de krant Le Soir.

“Haouach de hoofddoekactiviste neemt plots dan toch ontslag. Geen toeval hoor”, steekt Francken van wal op zijn website Theo Tuurt. “Er is een rapport van de Staatsveiligheid opgedoken dat haar linkt aan het islamistische Moslimbroederschap van lieverdjes als Erdogan en Morsi. De regering kon niet anders dan haar dwingen tot ontslag. I hate to say I told you so.”

Francken hoopt dat “dit het begin is van een echt veiligheidsonderzoek naar het radicale Moslimbroederschap en haar vertakkingen in België”. “Net zoals Frankrijk deed naar aanleiding van de onthoofding van Samuel Paty”, klinkt het. “Ze mogen beginnen met het CCIB (Collectif Contre l’Islamophobie en Belgique, red.). En zeker grondig kijken naar politieke infiltratie van onder andere Ecolo. De verantwoordelijkheid van Ecolo en staatssecretaris Sarah Schlitz is verpletterend.”

“Ik trek al maanden aan alle alarmbellen en ga hier op door. Nu zeker”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Theo Francken (N-VA) over ontslag van “hoofddoekactiviste” Ihsane Haouach: “Geen toeval””

  1. Zelfs kardinaal Dekweeezel zou in dit onderzoek mogen worden betrokken.
    Mogelijks doet hij aan boetedoening in de context van zijn vraag om mededogen met de hongerstakers.
    Een klooster verkopen aan een immobiliën-expert om een repatriëring door EA te financieren?

  2. Wanneer volgt er een onderzoek naar de signalen van islamisering bij het gerecht in Mechelen? Zie de vier Vlamingen die vervolgd en veroordeeld werden wegens kritiek over de islamisering te Mechelen.

  3. in het Parlemenent heeft men onze Theo NIet gehoord – daarentegen heeft VB heeft al meermaals gewaarschuwd , alsook het subcidieren van Extremistische partijen zoals ccib – die verboden is in Frankrijk , maar hier zelf met het goedkeurend oog van Ecolo – Jurgen is met man en macht opgejaagd geweest als loslopend wild – (en heeft geen vlieg kwaad gedaan) BXL is een tijdbom die tikt , en hier geeft men zelfs subsidies aan terroristen
    lang leve Vlaanderen

  4. Eigenlijk is dit hemeltergend want er moet eigenlijk gesproken worden van een geradicaliseerd persoon dat door staatsveiligheid gesignaleerd is maw staat deze aftredende commissaris op gelijke voet met Jurgen C wat een verschil in behandeling wat een discriminatie en dan begrijpt men sommige reacties niet van de burger

Plaats een reactie

Delen