(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Trump gaat Facebook, Twitter, Google en hun bazen aanklagen

Pieter Van Berkel

Voormalig Amerikaans president Donald Trump (Rep.) gaat collectieve rechtszaken aanspannen tegen Twitter, Facebook, Google en hun bazen. Dat maakte hij woensdag bekend. Volgens Trump leggen de techreuzen conservatieven het zwijgen op en zijn het geen privébedrijven meer.

Trump deed de aankondiging op een evenement over vrije meningsuiting in New Jersey. Alle drie de geviseerde bedrijven verwijderden hem van hun platforms, nadat Trump-aanhangers het Capitool bestormden in januari. Het gaat om een collectieve rechtszaak (class-action lawsuit), aangevoerd door Trump.

“In samenwerking met het America First Policy Institute, dien ik als hoofdvertegenwoordiger een grote collectieve rechtszaak in tegen de grote techgiganten, waaronder Facebook, Google en Twitter, en hun CEO’s”, zei Trump. “Er is geen beter bewijs dat de grote techgiganten de controle kwijt zijn dan het feit dat ze eerder dit jaar de zittende president van de Verenigde Staten hebben geweerd. Als ze het mij kunnen aandoen, kunnen ze het iedereen aandoen.”

Het America First Policy Institute (AFPI) is een non-profitorganisatie waarin verschillende Trump-getrouwen en voormalige leden van zijn regering in zetelen.

Hoewel de internetbedrijven op papier privébedrijven zijn, zijn ze dat in feite niet meer, vindt Trump. Hij wijst naar wetgeving die hen beschermt tegen aansprakelijkheid. “Het is in feite een massale overheidssubsidie, deze bedrijven zijn gecoöpteerd, gedwongen en bewapend door overheidsactoren om de handhavers van illegale, ongrondwettelijke censuur te worden”, klinkt het. “Ze zijn de de-facto censuurarm van de Amerikaanse overheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

5 gedachten over “Trump gaat Facebook, Twitter, Google en hun bazen aanklagen”

  1. Goed idee, maar je krijgt steeds weer te maken met linkse rechters die hun eigen interpretatie van de wet hebben en terechte bla heb naar de prullenmand verwijzen…

  2. Kevin,in de VS is de meerderheid van de Rechters van Het Grant Court benoemd door Trump,dus momenteel noch Rechts conservatief.Biden wil dat veranderen als hij de meerderheid in de Senaat krijgt.

Plaats een reactie

Delen