Tucker Carlson (Wikimedia)

Tucker Carlson (Wikimedia)

Cultuuroorlog

Tucker Carlson: “Hoe juister iets is, hoe meer je gestraft wordt omdat je het zegt”

Pieter Van Berkel

Volgens Fox News-televisiegezicht Tucker Carlson worden mensen “verplicht dingen te zeggen waarvan iedereen weet dat ze niet waar zijn”, maar worden ze gestraft als ze die dingen niet willen zeggen. Dat zegt hij in een interview met Time.

Time maakte een portret van Amerikaans televisiegezicht Tucker Carlson, waarin hij wordt omschreven als “misschien wel de machtigste conservatief in Amerika”. Zijn televisieshow op Fox News, Tucker Carlson Tonight, is het best bekeken televisieprogramma op kabeltelevisie en trekt iedere avond zo’n 3 miljoen kijkers. In oktober van 2020 had hij de hoogste maandelijkse kijkcijfers in de geschiedenis van het Amerikaanse televisienieuws.

Volgens Carlson is de verkiezing van president Joe Biden (Dem.) niet eerlijk verlopen, omdat de media vooringenomen waren en rechts nieuws gecensureerd werd door sociale mediabedrijven.

“Dit vreemde aandringen om te doen alsof de verkiezingen eerlijk waren terwijl iedereen weet dat dat niet zo was, zelfs mensen die blij zijn met de uitslag, maakt deel uit van een veel groter ritueel waar ik me erg ongemakkelijk bij voel”, zegt Carlson in Time. “Je wordt verplicht dingen te zeggen waarvan iedereen weet dat ze niet waar zijn, maar je wordt gestraft als je ze niet zegt. Het is net een religieus ritueel.”

“Hoe juister iets is, hoe meer je gestraft wordt voor het uitspreken ervan”, zegt hij nog.

Volgens de televisiepresentator kloppen de Amerikaanse elites het thema van rassenongelijkheid op om de bevolking af te leiden van het echte probleem van sociaaleconomische ongelijkheid. “De manier waarop we over deze problemen denken is fout, en dat gebeurt met opzet”, klinkt het. “En hoe meer tijd we besteden aan discussies over Latino vs. Latinx, of hoe the fuck het ook mag heten, hoe minder tijd we hebben om te praten over fiscale achterpoortjes, of de 15.000 andere manieren waarop een kleine groep mensen het land plundert.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen