Vaccinatie van 16- en 17-jarigen wordt aangevochten voor de rechtbank

Foto: Illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Vaccinatie van 16- en 17-jarigen wordt aangevochten voor de rechtbank

Kristof Luypaert

Enkele Waalse families trekken naar de rechtbank tegen de vaccinatie van jongeren van 16 en 17 jaar tegen het coronavirus. Volgens hen zou de toestemming van de ouders verplicht moeten zijn.

Sinds enige tijd kunnen ook tieners tussen 12 en 17 jaar oud zich laten vaccineren tegen COVID-19. Voor de 12- tot 15-jarigen is daar toestemming van de ouders voor nodig. Voor jongeren van 16 en 17 jaar oud is dat niet het geval.

Een tiental families in Wallonië trekt daartegen nu naar de rechtbank van eerste aanleg in Namen, bericht L’Echo. Ze verwijzen daarbij naar de wet van augustus 2002 op de patiëntenrechten, die garandeert dat patiënten het recht hebben om “geïnformeerd, voorafgaandelijk en vrij toe te stemmen”.

Volgens hun advocaat Arnaud Jansen wordt dat recht bij de vaccinatie van 16- en 17-jarigen geschonden. De jongeren zouden voorafgaand aan de inenting geïnformeerd moeten worden door een arts, en de ouders zouden hun toestemming moeten geven, vinden de betrokken families.

Ze benadrukken ook dat het risico op ernstige ziekte door het coronavirus bij kinderen en jongeren een stuk kleiner is. De vaccinatie voor hen biedt dus in verhouding minder voordelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

11 gedachten over “Vaccinatie van 16- en 17-jarigen wordt aangevochten voor de rechtbank”

  1. Onze overheden hebben blijkbaar nog nooit van de “code van Nurenburg” gehoord. De hele plandemie is alleen bedoeld om onze welvaart, welzijn en vrijheden te vernietigen.

  2. We vallen makkelijk over onze eigen wetten. Europese Wetboeken zijn een flinke tik archaïsch. Het woord “consensus” is een zinloos begrip geworden en is nochtans onmisbaar in de complexe wereld waarin we leven.

  3. zeer goed idee Rik, maar ik zou het niet alleen bij hen houden. rook je, heb je overgewicht of een andere ongezonde levensstijl en krijg je kanker of hartproblemen, geen terugbetaling ! veroorzaak je een auto-ongeluk en heb je medische zorg nodig ? geen terugbetaling ! ziekenzorg ontlast, minder kosten voor de gemeenschap, hebben we meteen geld om onze boostervaccins mee te betalen. bespaart ons weer een belastingsverhoging elders….

Plaats een reactie

Delen