Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Tom Van Grieken. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Grieken: “Tip voor Sammy Mahdi, uitgeprocedeerde illegalen repatriëren naar land van herkomst”

/

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken weet naar eigen zeggen de oplossing voor het probleem van de hongerstakende illegalen. Hij richt zich tot Sammy Mahdi: “Uitgeprocedeerde illegalen, die bewust(!) de wet overtreden, repatriëren naar hun landen van herkomst.”

Het dossier van de illegalen die inmiddels al enkele weken bezig zijn aan een hongerstaking lijkt voor een regeringscrisis te gaan zorgen. De illegalen, uitgeprocedeerde asielzoekers, willen geregulariseerd worden en proberen druk te zetten op staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Mahdi wil niet toegeven aan die chantage, maar verschillende regeringspartijen eisen nu dat premier De Croo ingrijpt.

Maar voor Tom Van Grieken ligt de oplossing voor de hand. Geen regularisatie maar repatriëring. “Gratis tip voor Sammy Mahdi om die probleem van de regeringstafel te evacueren”, zo richt Van Grieken zich op Twitter tot Mahdi. “Uitgeprocedeerde illegalen, die bewust (!) de wet overtreden, repatriëren naar hun landen van herkomst. Ciao! Illegaliteit is criminaliteit”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Van Grieken: “Tip voor Sammy Mahdi, uitgeprocedeerde illegalen repatriëren naar land van herkomst””

  1. Ik stem volmondig in met wat Tom Van Grieken zegt. En ik vraag me bij mezelf af waarom er geen wet is die *automatisch* schakelt van status ‘uitgeprocedeerde asielzoeker’ over ‘hongerstaking’ naar ‘repatriering’. Men kan toch van kilometersver zien waar een uitgeprocedeerde asielzoeker die in hongerstaking gaat, heen wil met zijn ‘aktie’.

Plaats een reactie

Delen