Alexander De Croo (Photonews)

Alexander De Croo (Photonews)

Uncategorized

Vlaams Belang over uitspraak De Croo indoorevenementen: “Goedkope aankondigingen en valse hoop”

Pieter Van Berkel

Vlaams Belang reageert sceptisch op de uitspraak van premier Alexander De Croo (Open Vld), die zei dat hij geloofde dat indoorevenementen dit najaar wél door zouden kunnen gaan.

Enkele dagen nadat Pukkelpop aankondigde dat het festival dit jaar niet zou doorgaan, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) in een interview met Studio Brussel dat hij hoopvol was dat grote indoorevenementen wél mogelijk zullen zijn in het najaar. De evenementensector reageerde intussen al erg negatief op de uitlatingen van De Croo. Het is niet de eerste keer dat de premier een belofte over versoepelingen opnieuw moest inslikken.

Ook oppositiepartij Vlaams Belang is kritisch. “De zomer van de vrijheid is in het water gevallen. De herfst mag ook al niet meer en binnenkort krijgen we wellicht de oproepen om ‘Kerstmis te redden’ weer te horen”, zegt Kamerlid Hans Verreyt. “De evenementensector verdient veel beter. Het talent en de passie van de vele duizenden freelancers en zelfstandigen is alom bekend. Dit land is niet enkel de thuisbasis van de beste festivals en events, maar we herbergen ook wereldspelers in die sector.”

Heropstart

Verreyt vraagt om werk te maken van een duidelijke juridische regeling om de sector opnieuw op te starten. “Een veilige heropstart is de beste relancemaatregel voor deze sector met 80.000 werknemers en zelfstandigen”, klinkt het. “Daarvoor zijn Koninklijke en Ministeriële besluiten nodig, geen goedkope aankondigingen en al zeker geen valse hoop.”

“Wil men in dit land in het najaar nog een groot evenement organiseren, dan zijn nu dringend beslissingen nodig”, aldus Verreyt. “Aan nog meer vage onzin en loze beloftes van De Croo heeft niemand enige boodschap. Het is alleen een extra slag in het gezicht van de reeds zo zwaar getroffen sector.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen