Ook Ocad merkt stijging van antisemitische incidenten op

Vorige week werden er nog tientallen Joodse graven beschadigd in Marcinelle. Photonews

Uncategorized

Vlaams Belang stelt alternatief rapport over aanpak coronacrisis voor

Anton Schelfaut

Het Vlaams Belang heeft een alternatief rapport klaar voor dat van de bijzondere Kamercommissie die zich moest buigen over de wijze waarop de coronacrisis is aangepakt. “We reiken in dit document tal van nuttige aanbevelingen aan”, zegt Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas. “En anders dan in het rapport van de commissie, zonder taboes en zonder vergoelijkingen.”

Barbara Pas en Dominiek Sneppe zetelden namens het Vlaams Belang in de bijzondere commissie, maar vorige maand zagen ze zich genoodzaakt deze te verlaten. “Door de wijze waarop de oppositie in de commissie werd geminacht, was elk vertrouwen zoek”, legt Pas uit. “Vanaf dag één was al duidelijk dat de blunders in de corona-aanpak niet grondig mochten worden onderzocht. Van een echte parlementaire onderzoekscommissie, met de bevoegdheden van een onderzoeksrechter, mocht geen sprake zijn. Het werd in de plaats daarvan een ‘bijzondere’ commissie, die in geen geval politieke verantwoordelijken mocht aanduiden voor de bijzonder hoge dodentol van de coronapandemie in dit land.”

“Op 11 juni bleek dat de meerderheidspartijen, tegen alle afspraken in en achter de rug van de commissie om, een eigen werkgroep hadden opgericht om alvast onderling de inhoud van de aanbevelingen te bepalen”, vervolgt Pas. “Op die manier waren verdere debatten zinloos tijdverlies. Dominiek Sneppe en ik hebben sindsdien onze energie besteed aan het alternatief rapport dat nu voorligt.”

84 aanbevelingen

In het alternatief rapport reikt Vlaams Belang 84 aanbevelingen aan. Daarmee hoopt de partij onder meer de communicatie te verbeteren, de transparantie te verzekeren en tekorten van ziekenhuisbedden, zorgpersoneel, mondmaskers en coronatesten te vermijden. Daarnaast stelt het rapport dat de gezondheidszorg beter volledig wordt overgeheveld naar de deelstaten en bevat het aanbevelingen om een einde te maken aan het “onwettige beleid” via koninklijke en ministeriële besluiten.

“Met dit rapport hebben we onze expertise alvast nuttig gebruikt”, besluit Sneppe. “We kunnen enkel hopen, nu er onnodig veel mensen door een pandemie zijn gestorven, dat politieke cordon-spelletjes niet spelen en dat onze aanbevelingen met de nodige ernst behandeld worden. De coronaslachtoffers verdienen dit.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Vlaams Belang stelt alternatief rapport over aanpak coronacrisis voor”

  1. We weten alvast wie het in februari 2020 niet nodig vond om een bepaalde brief van een bepaalde professor au serieux te nemen en hem zelfs te schofferen en voor idioot te verslijten. De arrogantie! De mondmaskers vernietigen en het niet nodig vinden om deze stock te vervangen. En dat zit nu als fractieleider nog altijd een riant loon op te strijken…

Plaats een reactie

Delen