Een schermafbeelding uit de beelden van HLN/Vrije Vogels - Bron: Documentaire van Het Laatste Nieuws en collectief Vrije Vogels

Een schermafbeelding uit de beelden van HLN/Vrije Vogels - Bron: Documentaire van Het Laatste Nieuws en collectief Vrije Vogels

Uncategorized

Vlaamse acteur (51) opgepakt in onderzoek naar kindermisbruik: “Jongens van 14, dat is al oud natuurlijk”

Niels Geerinck

Een bekende Vlaamse acteur die regelmatig een rol speelde in kinderprogramma’s werd vorige week opgepakt. Volgens het Antwerpse parket kadert de aanhouding in een onderzoek naar kindermisbruik. Het onderzoek kwam er nadat een undercoverjournalist van Het Laatste Nieuw infiltreerde in “Bullchat” een online chatplatform voor pedofielen. Daar kwam hij in aanraking met de acteur die heel wat openbaringen deed.

De acteur vertolkte de voorbije jaren rollen in producties van Studio 100, VTM, VRT en Disney. Vorige week vrijdag werd hij aangehouden in het onderzoek omtrent vermeend kindermisbruik. Hij vertelde aan de onderzoeksjournalist hoe hij meermaals seks heeft gehad met jongens van 14. Naar eigen zeggen trok hij frequent naar naaktstranden om jonge kinderen te begluren. Daarnaast gaf hij ook aan dat hij graag zijn eigen kinderen zou uitwisselen met andere “gelijkgestemden“.

Een paar jongens van 14 jaar heb ik al gehad. Een stuk of vijf, zes, denk ik. Dat was fijn. (…) Maar 14 is al oud, natuurlijk. Ik val eigenlijk vooral op jongens die nog in de puberteit moeten komen. 11 of 12 jaar, misschien zelfs 10. Of kindjes van 5 of 6, da’s ook wel geil natuurlijk.”, aldus de acteur.

Van bullchat naar afspreken in een Antwerps hotel

De acteur openbaarde al deze beweringen aan de journalist omdat hij in de veronderstelling was dat hij met een “gelijkgestemde” te doen had. In werkelijkheid was het journalist Sven van der Meulen die het klankbord vormde voor de uitlatingen van de acteur, die werd gefilmd door een verborgen camera.

De journalist kwam met de acteur in aanraking tijdens zijn onderzoek naar kindermisbruik. Op het chatplatform Bullchat deed hij zich voor als pedofiel en gaf hij aan dat hij in contact wou treden met andere pedofielen. Zo wou hij afspreken “om samen op kinderen te geilen“. Van der Meulen belde en whatsappte hierna regelmatig met de acteur. Tenslotte spraken ze ook af, zoals in Antwerpen op 10 juli.

De acteur blijkt zich bewust te zijn van zijn bekendheid. Naar eigen zeggen helpt het hem ook in de benadering van zijn slachtoffers. “Sommige kennen mij ja, dat maakt het misschien wat makkelijker.”, zo laat hij zich ontsnappen.

Het misbruiken van jonge kinderen

De acteur laat zich tijdens de ontmoeting uit over de 14-jarige jongens die hij online ontmoet had. Die lokte hij naar zijn huis om er seks mee te hebben. Soms nam hij ook foto’s van zijn slachtoffers. “Van hun gezicht. Of van hun onderkant. Maar de seksuele handelingen zelf fotografeerde ik niet. Die herinneringen zitten opgeslagen op mijn eigen harde schijf. (zijn geheugen, nvdr). Ik wil dat soort dingen niet op mijn computer bijhouden. Dat is te gevaarlijk.”, zo zegt hij. Soms bewaarde hij ook een onderbroek van zijn slachtoffers, als “trofee“.

Naar eigen zeggen zou hij zijn slachtoffers nooit tot seksuele handelingen gedwongen hebben. “Ze wilde het zelf ook.” Toch geeft hij vervolgens ook aan dat de meeste van zijn slachtoffers wel bang waren. Al noemt de acteur zelf het eerder “verlegen”. “Die jongens zeiden bijna niets. Ik probeerde nochtans altijd een gesprek met hen aan te knopen. Dan vroeg ik hen hoe het ging op school en of ze binnenkort examens hadden. Dat soort dingen. Maar er kwam niets uit. Ze waren echt heel verlegen.”

Kinderwens om eigen kinderen uit te kunnen wisselen

De acteur vertoeft ook frequent op naaktstranden, om families met kleine kinderen te begluren. “Dat zit ik te kijken hoe die kindjes spelen.“, zo voegt hij eraan toe. Zelf is hij echter kinderloos maar toch heeft hij een kinderwens. Die blijkt louter om zijn seksuele lusten op te botvieren: “Mocht ik kinderen hebben, zou ik dat wel proberen. Mijn zoon of dochter uitwisselen met ‘gelijkgestemden’. Ik zou hen ook aanraken, zeker op jonge leeftijd. Samen in bad, samen douchen, lekker overal aankomen. En hen ook lekker aan mij laten komen, overal.”, zo voegt hij toe.

Fantasieën met 5-jarigen

Tijdens de afspraak liet de acteur zich ook uit over de seksuele fantasieën die hij nog koestert. Zo wil hij graag nog een stapje verder gaan en droomt hij van kinderen die nog jonger zijn dan 14 jaar. “Jongetjes van 5 of 6 zijn ook wel heel geil. Die kunnen minder, natuurlijk. Maar ik zou het echt het einde vinden om bij een heel jong kindje even in zijn broekje te voelen, te strelen, dat soort dingen. Of hij bij mij.”, vertelde de acteur.

Blufpoker of werkelijkheid?

Van der Meulen wou nagaan of de acteur blufpoker speelde of werkelijk al kinderen misbruikt had en verder wou misbruiken. Daarom vertelde hij de acteur dat hij een 10-jarige kon regelen waarmee die dan in een hotelkamer kon afspreken. De acteur ging volgens de journalist meteen op de uitnodiging in en reageerde met enkele “tips” over hoe ze best het afspraakje met de vermeende 10-jarige zouden aanpakken. “Misschien kunnen we dan een spelletje spelen? Waarheid, durven of doen? Als het dan de beurt van het jongetje is dan vragen we hem: durf jij hier in je onderbroekje voor ons te gaan zitten? En als die jongen voor ons gaat zitten en het is aan mij dan vraag jij: ‘Durf jij een kusje te geven op zijn onderbroekje?’ En dan zijn we vertrokken.”, aldus de acteur.

Van der Meulen benadrukt dat er geen kind aanwezig was in de hotelkamer maar dat de acteur wel zich aandiende een dag later, op 11 juli, hieruit kon de journalist besluiten dat het geen grootspraak was maar dat de acteur werkelijk een 10-jarig kind wou misbruiken op een hotelkamer in het Antwerpse.

Onderzoek

Doordat de man aan de hoteldeur stond, was het meteen duidelijk welke zijn intenties waren. Daarop droeg Het Laatste Nieuws en de journalist alle informatie over aan het Parket van Antwerpen. Dat gebeurde op 19 juli.

Het Parket opende meteen een onderzoek naar vermeend kindermisbruik en de mogelijke verkrachtingen van minderjarige kinderen. De acteur werd vorige week vrijdag opgepakt. Bij de huiszoeking werden enkele zaken in beslag genomen. Tijdens het verhoor ontkende de acteur sommige zaken maar gaf hij de bovenstaande uitspraken wel aan. Echter ging het volgens hem slechts over “grootspraak“.

Het Antwerpse Parket laat weten dat er eerder nog geen klacht tegen de man werd ingediend. De onderzoeksrechter liet de man intussen vrij, in afwachting van het onderzoek van de huiszoeking. Zijn gsm en computer werden uitgelezen. De acteur zelf was volgens Het Laatste Nieuws niet bereikbaar voor commentaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

20 gedachten over “Vlaamse acteur (51) opgepakt in onderzoek naar kindermisbruik: “Jongens van 14, dat is al oud natuurlijk””

  1. Blijkbaar niet, maar ze hebben die mens wel in het vizier van de bevolking gebracht. Knack deed het zoals het moet: “een 51-jarige Antwerpenaar”. Zolang men over een bekende 51-jarige Vlaamse acteur sprak was Aron W. in het visier. Slecht punt voor een bepaalde pers (kiekens zonder kop).

  2. Als ik morgen tegen een undercoverreporter en in het geheim gefilmd zeg: “Ik heb Zotte Polle vermoord”, zou ik dan ook over “grootspraak” mogen beginnen en na verhoor mogen beschikken ? Zal ’t gaan ja ?

  3. Stom om te liggen gokken met de goede naam van mogelijk onschuldige mensen. Volgens mij is dat laster en eerroof en dus strafbaar! Denk eens na over de schade die je toebrengt. Ook al ben je onschuldig, zo een valse beschuldiging blijft aan je kleven. Je zou het denk ik ook niet leuk vinden als iemand zou suggeren dat Luc Lamine een pedofiel is, maar dat is wel wat jij doet met Aron Wade.

  4. Ja dit is heel stom. Iedereen gaat deze persoon nu slecht bekijken en dit is voor deze persoon ook heel pijnlijk.
    Eerst afwachten wie het is en niet gelijk iedereen maar gokken. Dit is zeker laster en eer roof.
    Denk ook eens aan deze persoon zijn familie.
    Ik vind het ook walgelijk wat hij zegt en doet en als wat hij zegt waar is verdient hij de hoogst mogelijke straf maar een naam rond strooien die er niks mee te maken heeft is ook vreselijk

  5. Heb ik A.W. beschuldigd ? Ik heb een bijdrage geleverd tot het publiek debat door te wijzen op de gevaren van onvolledige aanduiding van de identiteit van een kerel die zegt een pedofiel en kinderverkrachter te zijn. Die onvolledige aanduiding bracht ook A.W. in het visier, hetgeen schandalig is. Voor laster en eerrof is kwaadwilligheid vereist … Kun je bewijzen dat ik kwaadwillig heb gehandeld ? Neen ? Zwijg dan, makker. i

  6. Kan men niet beter een ondezoek starten naar castingsbureau,s? Vooral als er jongeren homosexuele rollen spelen?want dan is een casting bureel de ideale kans, de slachtoffers melden zich vrijwillige aan. En je moet toch tenslotte aantonen dat je de rol aan kan of de testscene echt in het boek voorkomt da,s een andere zaak! Maar voor roem en carrieere moet je wat over hebben.

  7. Zou een notenkraker dan wel als drastisch therapeutisch middel mogen aangewend worden wegens zijn multifunctionaliteit of zou die sanctie niet politiek-correct genoeg wezen ? Even aan een advocaat
    vragen.

Plaats een reactie

Delen