Matthias Diependaele (Photonews)

Matthias Diependaele (Photonews)

Uncategorized

Vlaamse regering gaat strenger toezien op subsidies

Pieter Van Berkel

Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) zal het Vlaamse subsidiebeleid verstrengen. Zo zal elke subsidie minstens om de vijf jaar gecontroleerd worden. Dat schrijven diverse media.

“Dat we zoveel subsidies geven, heeft te maken met ons staatsstructuur”, zegt Diependaele in De Ochtend op Radio 1. “We hebben immers niet de bevoegdheid om fiscaal te werken, we moeten het via subsidies doen. Zeker naar bedrijven toe zou het veel beter zijn om via de belastingen te ondersteunen, maar dat kan nu eenmaal niet.”

De minister wil bovenal fraude en het gebrek aan doeltreffendheid van sommige subsidies aanpakken. “Als we nu een subsidie geven, gaan we na twee à drie of maximaal vijf jaar controleren of die het maatschappelijk doel bereikt dat we willen bereiken”, zegt Diependaele. “Het is geen verworven recht meer. Daarnaast zal de Inspectie van Financiën een controlesysteem uitbouwen. Zo kunnen we nakijken waar elke euro naartoe gaat.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen