Vliegtuig uit Syrië met IS-vrouwen en hun kinderen is geland

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Vliegtuig uit Syrië met IS-vrouwen en hun kinderen is geland

Anton Schelfaut

Het vliegtuig met aan boord zes IS-vrouwen en hun tien kinderen die in het Syrische gevangenenkamp Al-Roj verbleven, is geland in België. Dat heeft het federaal parket bevestigd.

Het is de eerste keer dat België actief IS-vrouwen en hun kinderen repatrieert uit Syrië. Voor de moeders gaat het van de luchthaven rechtstreeks naar de gevangenis. De kinderen komen onder toezicht van de jeugdrechter. Die zal beslissen over hun plaatsing. Ze worden op termijn bij familie ondergebracht of geplaatst in een pleeggezin.

Vandaag organiseert het federaal parket om 11.30 uur een persconferentie over de zaak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Vliegtuig uit Syrië met IS-vrouwen en hun kinderen is geland”

  1. Binnen enkele maanden een enkelbandje. En gezien er personeelsgebrek is om deze enkelbandjes op te volgen, lonkt de jihadistische vrijheid voor deze religieuze psychopaten.

  2. Een gedetineerde kost in België ongeveer 170 € per dag. Dat betekent dat die zes criminele moslima’s de belastingbetaler meer dan 30.000 € per maand zullen kosten. Zonder van die 10 kinderen te spreken. Goed om weten waarvoor ons belastinggeld zo allemaal voor moet dienen.

  3. Kunnen ze weer nen hoop geld insteken en waarom?Zijn et zelf afgebeld hier en nu op onze kosten in den bak alles gratis!? Schandalig wij moeten bedelen om iets te krijgen en da soort krijgt alles voor niks!!

  4. Terwijl hier in de grootste ellende denkbaar, tientallen mensen, uren op hun dak proberen te overleven en alles kwijt zijn , slaagt deze regering er in om een vliegtuig met terroristen naar hier te brengen.

  5. Gelijk heeft U. Ik heb tijdens de journaals dezelfde opmerking gemaakt: de regering(en) federaal en regionaal, liet(en) de slachtoffers in de steek. Zonder revolutie geen evolutie wist mijn grootvader zaliger.

Plaats een reactie

Delen