Saskia Esken (SDP). Foto Shutterstock

Saskia Esken (SDP). Foto Shutterstock

Uncategorized

Voorzitter sociaaldemocraten Duitsland noemt islamisten “vooral terroristen”

Simon Segers

Saskia Esken, co-voorzitter van de Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD), verdedigde op de Duitse televisie de visie van haar partij betreffende islamisme. De politica ziet islamisten als “vooral terroristen”, en niet als een bron van discriminatie waartegen de SPD moet strijden.

Esken was te gast in het televisieprogramma ‘Für & Wider’ met moderator Daniel Pontzen. Deze laatste besprak met haar het verkiezingsprogramma van de SPD. Naast inzet op een veilige toekomst en een sterker Europa, wil de partij massaal inzetten op gelijke kansen voor alle burgers. Ook willen zij “optreden tegen racisme, rechts-extremisme, antisemitisme, antiziganisme (racisme jegens zigeuners, red.), islamofobie, antifeminisme, seksisme en vijandigheid tegen LHBTIQ-mensen”.

Geen prioriteit?

Pontzen vroeg zich af waarom ‘islamisme’ niet op de lijst stond. Ze antwoordde aarzelend: “Omdat islamisme een geradicaliseerde vorm van islam is die niet per se groepsgebonden mensenhaat uitdrukt.” Esken vervolgde dat islamisten volgens haar “voornamelijk terroristen zijn, die overal ter wereld actief zijn”. Vervolgens gin de presentator verder of islamisme dan wel een prioriteit is voor de SDP. Ze hield echter vol dat de bedreigingen die in het partijprogramma zijn opgenomen over discriminatie gaan. “Het islamisme is echter een terroristische organisatie, zo je wil”, besloot de politica.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Voorzitter sociaaldemocraten Duitsland noemt islamisten “vooral terroristen””

Plaats een reactie

Delen