Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Uncategorized

Wie schoot Peter R. de Vries neer en werd een verdachte vorige week vrijgelaten?

Ruben Notteboom

De 35-jarige Poolse verdachte van de aanslag op Peter R. de Vries werd mogelijk vorige week nog aangehouden en weer vrijgelaten. Dat beweren drie buurtgenoten die naar verluidt de Pool zouden kennen volgens de Volkskrant. Misdaadjournalist Peter R. de Vries werd op straat neergeschoten en vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis. Daarnaast stellen velen nog de vraag wie Peter R. de Vries neergeschoten heeft. Het is nog onduidelijk, maar er zijn enkele sterke aanwijzingen die wijzen richting de Marokkaanse maffia, de ‘Mocromaffia’.

Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland wil niet bevestigen of de Pool gearresteerd werd vorige week. Wel zou er vorige week een 35-jarige man uit Maurik aangehouden zijn omdat hij bedreigingen zou geuit hebben. De verdachte werd echter vrijgelaten.

Aanslag op Peter R. de Vries

De Vries werd gisteren neergeschoten op straat in Amsterdam. Hij kreeg een kogel in zijn hoofd. De politie meldde onmiddellijk op zoek te zijn naar een “lichtgetinte man met een tenger postuur, donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet.” Eén van de verdachten die werd aangehouden, is de 35-jarige Pool.

Waarom Peter R. de Vries werd neergeschoten, is nog niet helemaal zeker. Er zijn echter wel aanwijzingen en speculaties die in de richting van Marokkaanse criminele milieus wijzen. Peter R. de Vries was namelijk kroongetuigen in de rechtszaak rond Ridouan Taghi. In 2019 waren er volgens de Vries al aanwijzingen dat er in het kader van deze rechtszaak een aanslag op hem werd gepland.

“Ik twijfel er geen seconde aan wie erachter zit”

Voormalig advocaat Oscar Hammerstein twijfelt er zelfs niet aan dat deze rechtszaak de oorzaak is van de aanslag. Op 18 september 2019 werd om half acht ’s ochtends ook iemand doodgeschoten door deze rechtszaak, namelijk advocaat Derk Wiersum. Hij was de vertegenwoordiger van kroongetuige Nabil B. De broer van Nabil B., Reduan, werd ook vermoord.

Ridouan staat samen met zestien andere leden van de mocromaffia, de Marokkaanse maffia, terecht voor een resem aan moordpogingen tussen 2015 en 2019 in het Nederlandse Marengo-proces. Ook de moorden op de broer en advocaat van Nabil B. worden hen ten laste gelegd. Het is dus zeer aannemelijk, hoewel momenteel nog speculatief, dat de aanslag op Peter R. de Vries ook gelinkt is aan deze zaak. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen.

https://redactie.palnws.be/2021/07/nederlandse-misdaadverslaggever-peter-r-de-vries-neergeschoten-in-amsterdam/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Wie schoot Peter R. de Vries neer en werd een verdachte vorige week vrijgelaten?”

  1. Nee, hij is hersendood. Vanaf het moment van, in dit geval als oorzaak neerschieten, de eerste behandelingen wordt het slachtoffer in leven gehouden, dit gedurende ruim 72 uur. De prognose is grim. Na het verstrijken van die tijd zal de neurochirurg / en intensivisten vragen of de familie nog langer wil wachten met het loskoppelen van apparatuur, buizen, slangen, katheders en kabels. Niemand overleeft een schot in het hoofd en vier schoten in thorax en abdomen. Vrijdag / zaterdag weten we meer.

  2. Antwerps burgemeester en N-VA voorzitter Bart De Wever vraagt om de strijd tegen de drugsmaffia ernstiger te nemen. Daar verschiet ik mij van. Was zijn “war on drugs” dan geen topprioriteit bij zijn aantreden als burgemeester van Antwerpen? Iedereen kan vaststellen dat het Antwerps niveau: politie en burgemeester, falen. Dit is geen kritiek, gewoon een vaststelling. Welk overheidsniveau (federaal of Vlaams) zal hier ingrijpen? Een tip. Plaats in Antwerpen de lokale en federale politie onder het gezag van een externe politieprefect onder de bevoegdheid van een college samengesteld door de provinciegouverneur en de ministers justitie en Binnenlandse Zaken.

Plaats een reactie

Delen