Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

YouTube verwijderde automatisch links kanaal dat conservatieve video’s plaatst

Simon Segers

Het linkse kanaal Right Wing Watch (RWW), dat beelden met uitspraken van prominente conservatieven plaatst, was per ongeluk verwijderd door het YouTube-algoritme. Het platform heeft dit ondertussen ongedaan gemaakt.

De ban was automatisch gebeurd, omwille van het schenden van het gebruikersreglement. Algoritmes voeren het grootste deel van het modereren van de inhoud op YouTube uit. RWW is een project van de linkse groep ‘People for the American Way’ die gesticht is in 1981. Het kanaal specialiseert zich in het plaatsen van ‘extremistische’ conservatieve inhoud, waaronder complottheorieën.

In een statement benoemt People for the American Way de ironie van het gebeuren: “Onze inspanningen om de bekrompen visies en gevaarlijke complottheorieën van de rechtse activisten bloot te leggen heeft nu geresulteerd in het bannen van ons kanaal door YouTube.” In het verleden werden zelfs al video’s van het kanaal verwijderd, terwijl het origineel aanwezig bleef. Right Wing Watch ijverde nochtans vaak bij YouTube voor censuur van conservatieve kanalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen