(Photonews)
Uncategorized

Zoektocht naar Jürgen Conings kostte Defensie 867.045 euro

Pieter Van Berkel

De zoektocht naar Jürgen Conings heeft Defensie 867.045 euro gekost. Dat zei minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) maandag in de Kamer.

De Kamercommissie Defensie besprak maandag het rapport van het Comité I over de zaak-Conings, dat gisteren al uitlekte in de pers. Er werden door het Comité I “zware fouten” ontdekt bij de werking van de militaire inlichtingendienst ADIV, zo bleek gisteren.

Dedonder kondigde aan dat ze tegen het einde van het jaar met een actieplan komt voor ADIV. Vanaf volgend jaar volgt een meerjarenbeleidsplan. Op die manier moet de militaire inlichtingendienst duidelijke prioriteiten krijgen.

Het beleidsplan zal worden gekoppeld aan een personeelsplan en een werklastmeting, zodat nieuwe medewerkers op een gecoördineerde manier worden ingezet op de gekozen prioriteiten. Ook komt er een betere afstemming van de organisatiestructuur op de prioriteiten en moet de ontwikkeling van nieuwe IT-infrastructuur versneld worden uitgevoerd.

Er komt een uitbreiding van de veiligheidsverificaties van zowel militair als burgerpersoneel. Momenteel is sprake van een tiental personen tegen wie de procedure is gestart voor de intrekking van een veiligheidsmachtiging of een verzoek is geweigerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Zoektocht naar Jürgen Conings kostte Defensie 867.045 euro”

  1. Voor Jürgen op te pakken hebben ze bijna een miljoen euro veil, maar om Brussel eens uit te mesten hebben ze geen geld. De zoveelste Belgenmop! Maarja, het is enkel het gepeupel dat hiervan last heeft. Als een militair in zijn afscheidsbrief de regering vermeld kunnen alle registers open getrokken worden! Wraakroepend is nog zacht uitgedrukt!

  2. Ze hadden die centen beter gebruikt om extreem links of de islam in het oog te houden, daar komt het échte gevaar vandaan. Hoeveel aanslagen zijn er eigenlijk de laatste decennia door extreem-rechts (of wat daarvoor moet doorgaan) gebeurd?

  3. Het lijkt er eveneens op dat er zware fouten zijn gemaakt bij de zoektocht naar JC. Te veel mensen zonder bril en zonder duidelijk plan naar het park sturen met teveel overbodig zwaar materiaal. Onnodige overvallen van enkele burgers die deze Gestapo op bezoek kregen. Enz. Een politieker met een beetje gezond verstand vraagt (eist) het ontslag Dedonder.

Plaats een reactie

Delen