Controle PLF's veroorzaakt mogelijk lange wachtrijen op luchthavens

Brussels Airport. Shutterstock

Uncategorized

Zorg en Gezondheid kan besmette jongeren die met vliegtuig terugkeerden niet beboeten

Anton Schelfaut

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid kan de jongeren die in Spanje positief testten en met het vliegtuig terugkeerden naar België niet beboeten. “Sanctioneren is voor ons enkel mogelijk bij overtredingen tegen de maatregelen in Vlaanderen”, zegt woordvoerder Joris Moonens.

Meer dan twintig jongeren raakten tijdens een feestvakantie in Spanje besmet met het coronavirus, waarna ze met het vliegtuig terugkeerden naar België. Zorg en Gezondheid had vrijdag al aangegeven de juridische mogelijkheden te zullen onderzoeken.

Volgens de juridische dienst is het agentschap niet bevoegd om in dergelijke gevallen boetes op te leggen. “Wij kunnen enkel sanctioneren wanneer er hier in Vlaanderen bijvoorbeeld quarantainemaatregelen geschonden worden”, legt Moonens uit.

Daarnaast is het ook nog steeds onduidelijk hoeveel jongeren precies met het vliegtuig terugkeerden. “Wij hebben van de organisatie Summer Bash de namen doorgekregen van enkele besmette jongeren die het vliegtuig namen. Van Jongerentravel hebben we nog geen gegevens.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Zorg en Gezondheid kan besmette jongeren die met vliegtuig terugkeerden niet beboeten”

  1. En de brave mens zich maar mooi aan alle regels houden terwijl zij die zich nergens van aantrekken nauwelijks of niet gestraft worden. Diep treurig maar uiteindelijk niks nieuws met dergelijke politici aan de macht.

Plaats een reactie

Delen