Commissie van Wijzen wil lerarenberoep fors hervormen: 38 urenweek en toelage voor lesgevers in probleemscholen

Dirk Van Damme. Photonews

Uncategorized

Zuhal Demir: “Minister Van der Straeten (Groen) neemt een loopje met de waarheid”

Simon Segers

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) beschuldigde op Facebook Tinne Van der Straeten (Groen) onwaarheden te verkondigen betreffende de gascentrales. “Het is een gewoonte aan het worden van mijn federale collega om de realiteit aan te passen aan haar wensen”, aldus Demir.

De N-VA-politica is niet opgezet met enkele uitspraken van Van der Straeten betreffende de gascentrales. Vorige week raakte bekend dat de provincie Vlaams-Brabant weigert om een bestaande en nieuwe gascentrale te vergunnen. In een interview in De Morgen zei Van der Straeten dat Demir bij het begin van haar legislatuur verkondigde geen vergunningen te geven.

“Dat is een leugen”, aldus Demir. “Ik heb steeds beweerd dat de gascentrales die Groen wil bouwen de normale vergunningsprocedures moeten doorlopen en dat dit tijd vraagt. Zeker als er klachten komen. En die zijn er. Groen wil dan maar uitzonderingen op de normale procedure. Dat is onredelijk. Ook Groen en de federale regering dienen zich te schikken naar Vlaamse regelgeving.”

Zondebok

Volgens de Vlaamse minister van Energie gaan de gascentrales alleen maar leiden tot meer CO2-uitstoot, hogere energieprijzen en mogelijk zelfs een bevoorradingstekort. Ze benadrukt ook dat de kernuitstap een grote bron van verdeeldheid is binnen de Vivaldi-regering: “Het enige waar de Vivaldi partijen solidair in zijn, is de uitsluiting van Vlaanderens grootste partij en de angst voor de kiezer.” Demir is overtuigd dat Van der Straeten bewust de schuld naar haar schuift omdat ze zou weten dat twee kerncentrales open zullen blijven.“Gelukkig maar, overigens. Dat scheelt in CO2- en stikstofvervuiling. Maar laat het duidelijk zijn: dat kalf verdronk in de Vivaldi-vijver. Niet in Vlaanderen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Zuhal Demir: “Minister Van der Straeten (Groen) neemt een loopje met de waarheid””

  1. Deze is een cadeau van Open Bld, CDnV en Vooruit om weer eens die idioten van GROEN aan de macht te laten om de 2 grootste partijen een hak te zetten.

    Coens & Lachaert, de leliaarts van dezer tijden!!!

  2. Halve waarheden wel wie dit een beetje volgt kijkt door al die leugens nooit word er gesproken over de echte kostprijs noch over de vergoeding die zullen betaald worden als deze uit staat dus geld krijgen om niets te leveren de uitstoot dan waarvan men slecht waarden geeft die allemaal natte vingerwerk is en het beste naar voor schuiven als men dan weet dat de burger in 2030 geen gas meer ter beschikking zal hebben voor zijn verwarming dan zie ik het nut van deze zeer kostelijke tussenoplossing niet in misschien ook maar eens denken aan een grote warmtepomp

  3. Voor Groen telt alleen hun eigen dogmatische ideologie. Gelukkig hebben we in dit geval Demir. Stel je even voor dat de Groene fundi’s ook in Vlaanderen aan de knoppen zouden zitten.

Plaats een reactie

Delen