Marseille - illustratie

Uncategorized

14-jarige doodgeschoten en twee minderjarigen gewond bij schietpartij in Marseille

Wannes Neukermans

Een veertienjarige tiener is woensdagavond doodgeschoten in een woonwijk in het Franse Marseille. Een andere veertienjarige en een kind van acht raakten gewond. Dat meldt het Franse parket aan persagentschap AFP.

Het parket meldt een aanval van twee personen op een moto, die op straat het vuur openden met een kalasjnikov. “Een adolescent van veertien jaar oud is gedood en er zijn twee gewonden”, klonk het. De twee aanvallers konden vluchten. Het is echter onduidelijk of de jongeren geviseerd werden door de aanvallers.

De feiten deden zich voor in het veertiende arrondissement van de havenstad, een van de meest achtergestelde buurten. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft het in een reactie over een “laaghartige” aanval. “Het onderzoek loopt nog, maar het lijkt nu al voor zich te spreken dat de bendeoorlog over territorium zonder twijfel een van de redenen is voor deze gewapende aanval”, aldus Darmanin.

“Deze absoluut onaanvaardbare feiten tonen aan dat de terreur zich vestigt in de wijken waarvan we weten dat ze ten prooi zijn gevallen aan drugshandelaars.” Volgens officiële cijfers vielen er in Marseille sinds begin dit jaar elf doden bij afrekeningen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “14-jarige doodgeschoten en twee minderjarigen gewond bij schietpartij in Marseille”

Plaats een reactie

Delen