Ben Weyts (N-VA). Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10918350-013

Ben Weyts (N-VA). Foto Photonews. © Bert Van Den Broucke/Photo News - 10918350-013

Uncategorized

300 extra krachten voor CLB’s

Wijnand Meeus

De Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) krijgen 307 extra voltijdse krachten. Deze worden vooral ingezet om de leerlingen te begeleiden die nog worstelen met de effecten van de coronacrisis. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voorziet daarvoor 14 miljoen euro extra.

“We zijn extra alert voor het mentale welzijn van leerlingen en andere langetermijneffecten van corona, en dus zorgen we voor extra middelen”, zegt minister Weyts. Zowel op vlak van mentaal welzijn als aanslepende leerachterstand worden extra krachten ingezet. Daarnaast wordt er ook 500.000 euro geïnvesteerd in een nieuw digitaal platform voor alle CLB’s. Op die manier kunnen leerlingen en ouders vlotter hulpverlening vragen bij de centra.

“We grijpen de coronacrisis aan om sterker in te zetten op laagdrempelige hulpverlening door de CLB’s”, klinkt het bij Weyts. “Het is belangrijk dat de CLB’s ook een volwaardige digitale poot krijgen.” De CLB’s zullen zoals voordien ook blijven instaan voor het contactonderzoek binnen het Vlaamse onderwijs.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “300 extra krachten voor CLB’s”

  1. De CLB’s moeten niet versterkt worden. Die moeten leeggehaald worden, het ministerie van Onderwijs moet afgeslannkt worden, inspecties, LOP’s met honderden administratieve krachten, de koepels enz enz. Er zitten duizenden krachten (waaronder vele leerkrachten) in die administraties. Terug naar de vloer en inzetten op kennis!

Plaats een reactie

Delen