Leden 'Brotherhood Sin Miedo' opgepakt met 20 molotovcocktails

Foto: Shutterstock. Leden 'Brotherhood Sin Miedo' opgepakt met 20 molotovcocktails

Uncategorized

Aanslag op Nederlandse journalist met molotovcocktails

Wannes Neukermans

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag werden in het huis van de Nederlandse journalist Willem Groeneveld een of meerdere molotovcocktails binnengegooid. Dat bevestigt de politie. Groeneveld is journalist voor de Groningse stadsblog Sikkom.

De molotovcocktails zorgden voor een brand in de woning. Groeneveld en zijn partner wisten het vuur zelf te doven en zijn ongedeerd. De politie startte een onderzoek en wenst nog niet te speculeren over de aanleiding. Wel meldt Dagblad van het Noorden dat er eerder al adresgegevens van de journalist op het internet gedeeld werden. Het is echter onduidelijk dat deze aanslag hiermee samenhangt.

Niet eerste bedreigingen

Het is opvallend dat Groeneveld vorige week in een interview nog zei dat hij vaker over zijn schouder kijkt als hij door de stad loopt. In juni kreeg hij al te maken met intimidaties en bedreigingen. Toen gooiden vandalen zijn ruiten al eens in.

De intimidatie in juni kwam er nadat Sikkom had bericht over fietsen die een verhuurder, Havos Vastgoed, had verwijderd uit een straat in het centrum van Groningen. De eigenaar van dat bedrijf, Han Vos, was daarmee niet opgezet en dreigde er toen mee het adres van Groeneveld te delen. “Dat heeft hij al een keer eerder gedaan naar aanleiding van publicaties over Havos op Sikkom”, zei Groeneveld toen aan Dagblad van het Noorden. “Enige tijd later vlogen er vijf stenen door mijn raam.”

Het is de tweede aanslag op een Nederlandse journalist in korte tijd. Op 6 juli werd misdaadjournalist Peter R. De Vries in Amsterdam op klaarlichte dag neergeschoten, kort na het verlaten van de studio van RTL Boulevard.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen