Afghaan steekt eigen asielcentrum in brand. Foto Shutterstock.

Afghaan steekt eigen asielcentrum in brand. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Afghaan steekt eigen asielcentrum in brand uit frustratie voor gebeurtenissen in Afghanistan

/

Een Afghaanse asielzoeker heeft vorige week brand proberen stichten in het asielzoekerscentrum van Sint-Niklaas, waar de man zelf verblijft. Hij deed dat naar eigen zeggen uit frustratie voor wat er momenteel in zijn thuisland aan de gang is. Dat melt TVOost.

Na de terugtrekking van Amerikaanse militairen uit Afghanistan viel het land ten prooi aan de terreurorganisatie taliban, die het land in een mum van tijd heroverden. Dat zorgt ervoor dat heel wat Afghanen het land nu proberen te ontvluchten en naar Europa willen komen, maar ook in België kunnen de Afghanen de problemen in hun thuisland maar moeilijk loslaten.

Een Afghaanse asielzoeker stak uit onvrede over de ontwikkelingen in Afghanistan het asielzoekerscentrum van Sint-Niklaas in brand, waarna hij wegvluchtte. Het vuur kon gedeeltelijk geblust worden door de begeleiders van het centrum, waarna de brandweer het vuur redelijk snel onder controle kreeg. De schade valt bijgevolg al bij al mee, al moesten verschillende asielzoekers en begeleiders wel verzorgd worden omdat ze veel rook hadden binnengekregen. De gevluchte Afghaan kon even later in de buurt worden opgepakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




16 gedachten over “Afghaan steekt eigen asielcentrum in brand uit frustratie voor gebeurtenissen in Afghanistan”

  1. Als ik uit onvrede met alles wat in het “apenland” (dixit Marc Eyskens) niet naar mijn wens verloopt brand zou stichten was ik een chronische pyromaan.
    Dit is weer het “perfecte” voorbeeld dat we in Europa de problemen importen aan de lopende band, en tegen beter weten in. 🙁

  2. Als die ‘nieuweling’ zo een temperament heeft is het de hoogste tijd om hem naar Afghanistan te brengen, hem daar dan droppen zodat hij de echte strijd om de vrijheid aldaar kan aangaan. Liefst met al zen gelijkaardig denkende konsoorten. Return to sender.

  3. Geen paniek, de regering heeft nog enkele “lieverds” geïmporteerd samen met hun families. Iemand met dubbele nationaliteit zal zich nooit Belg voelen maar word wel misbruikt voor WOKE propaganda en stemmen voor links! Wanneer de gewone bevolking de rekening zal gepresenteerd krijgen van dit wanbeleid, zullen er misschien wat meer wakker worden?

Plaats een reactie

Delen