Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Uncategorized

Afscheidnemend CEO Françoise Chombar vindt kernuitstap grote stommiteit

Anton Schelfaut

De afscheidnemende CEO van de Belgische autosensorenmaker Melexis, Françoise Chombar, vindt de kernuitstap in ons land een grote stommiteit. Dat heeft ze donderdag gezegd in een interview met Trends.

Na 18 jaar als CEO wordt Françoise Chombar voorzitter van halfgeleiderspecialist Melexis. In een interview met Trends blikt ze tevreden terug op die periode. “Op de wereld wordt geen enkele auto gebouwd zonder chips van Melexis. Elke nieuwe auto bevat gemiddeld dertien Melexis-chips.”

Volgens Chombar staat Europa sterk in de technologiesector. “Europa heeft wereldvermaarde onderzoeksinstellingen, met imec voorop. Wat ze doen in Taiwan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten is niet de heilige graal voor Europa.”

Chombar benadrukt dat een halfgeleiderfabriek een compleet betrouwbare aanvoer van elektriciteit nodig heeft. “Als België zijn laatste twee kerncentrales sluit, zal het geen industrie meer aantrekken, en al zeker geen hightechindustrie”, waarschuwt ze. “Het was een stommiteit onze kerncentrales niet te vernieuwen. Het is een nog grotere stommiteit ook onze laatste twee kerncentrales te sluiten. Ik hoop dat we slimmer zijn dan dat.”

Zal België over twintig à dertig jaar nog tot de industriële top behoren? “Ik ben daar niet pessimistisch over, op voorwaarde dat we de juiste dingen doen”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Afscheidnemend CEO Françoise Chombar vindt kernuitstap grote stommiteit”

Plaats een reactie

Delen