KNOKKE HEIST, BELGIUM - AUGUST 12 : Illustration pictures of the Knokke Heist station at the Belgian coast August 12, 2020 in Knokke Heist, Belgium, 12/08/2020 ( Photo by Didier Lebrun / Photonews

Uncategorized

Agressie tegen Securail-agenten: “Totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin bij minister Gilkinet”

Wannes Neukermans

Vlaams Belang Kamerlid Frank Troosters klaagt het feit aan dat er op tien dagen tijd elf agenten van Securail een werkongeval gehad zouden hebben dat te maken had met agressie. Dat is tien procent van het Brusselse personeelsbestand”, aldus Troosters. “We nemen het stilzitten van Gilkinet dan ook niet. Blijkbaar moet voor de minister de situatie eerst helemaal ontaarden en er een fataal gebeuren plaatsvinden.”

Vanmiddag was er een protestactie van het Securail-personeel aan het station Brussel-Zuid. Troosters: “Dit is niets anders dan een noodkreet en kan op de onvoorwaardelijke steun van het Vlaams Belang rekenen. De eis van het Securail-personeel voor een snelle en betere bescherming is zeer terecht. Al jaren stijgen de agressiecijfers jegens het Securail-personeel, de treinbegeleiders en de reizigers.”

In de bevoegde Kamercommissie confronteerde de partij van Troosters reeds het beleid van Gilkinet. “En telkens maande ik de minister aan om dringend actie te ondernemen”, vervolgt Troosters. “Maar hij weigert gewoon het probleem te erkennen en blijft blind voor de risico’s die zijn gelatenheid met zich meebrengen. Steeds weer worden feiten geminimaliseerd en blijft het bij geveinsde verontwaardiging en een verbale veroordeling. Concrete actie om de problemen dringend aan te pakken blijft uit.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Agressie tegen Securail-agenten: “Totaal gebrek aan verantwoordelijkheidszin bij minister Gilkinet””

  1. Er zitten in deze tweede staatsgreep regering een hoop amateurs aan de knoppen.
    Het allegaartje van losers bakt er niets van. Niets in dit “apenland” (dixit M. Eyskens) werkt.
    Zelfs de hulpverleners in Wallonië zien dit nu ook in, en smeken hen daar weg te halen.
    Maar als aan de zijlijn staande schreeuwende kiesgerechtigde zal ik dat waarschijnlijk verkeerd zien/beoordelen.

  2. Van normaal NMBS / SNCB personeel mag en kan men het niet verwachten, maar het veiligheidspersoneel moet toch over de nodige verdedingskunsten en aanvalskunsten beschikken tegen ongewapende en gewapende (mes, stok, pistool, geweer, machete, bijl, fles etc. etc.) aanvallen. Minimaal een derde of vierde dan in Hap Ki Do, Jujutsu, Shaolin Kempo, Karate, Taijutsu enz. is aangewezen. Krav Maga kan uiteraard de vuilbak in.

Plaats een reactie

Delen