Angela Merkel. Foto Shutterstock.

Angela Merkel. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Angela Merkel wil Afghaanse vluchtelingen opvangen: “Help, daar gaat ze weer”

/

Duits bondskanselier Angela Merkel vindt dat EU-lidstaten hun verantwoordelijkheid moeten nemen en Afghaanse vluchtelingen moeten opvangen. “Oh help, daar gaat ze weer”, aldus Theo Francken. Frans president Emmanuel Macro pleit voor een Europees initiatief.

Na de terugtrekking van alle Amerikaanse troepen uit Afghanistan heeft de Taliban het land razendsnel heroverd, waardoor tienduizenden Afghanen het land nu willen ontvluchten.

Duits bondskanselier Angela Merkel stelt nu dat Duitsland bereid is tot een “gecontroleerde” opvang van kwetsbare Afghanen. Concreet zou Merkel 10.000 Afghanen asiel willen aanbieden in Duitsland. Daarnaast pleit ze voor een Europees initiatief, net als Frans president Macron al deed, maar ze vreest dat het moeilijk zal zijn daarover een akkoord te vinden.

De uitspraken van Merkel doen denken aan het begin van de asielcrisis in 2015, toen Merkel met haar ‘Wir schaffen das’-uitspraak de poorten van de EU openzette voor meer dan een miljoen migranten. Toenmalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ziet het dan ook met lede ogen aan. “Oh help, daar gaat ze weer”, stelt hij op Twitter. “Opvang in de regio aub. On a déjà donné.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Angela Merkel wil Afghaanse vluchtelingen opvangen: “Help, daar gaat ze weer””

  1. En haar opvolger ? Gaat die ook de grenzen opengooien ? De domineesdochter zonder kinderen is aan haar laatste sprint bezig, en zal nog een en ander willen in gang zetten. Het aanzuigeffect is reeds inwerking.

  2. In september gaat den Duits naar de stembus, dus dat ze maar opletten, met hun domineesdochter. Haar geviseerde opvolger, de Lacher met het leed van anderen, zou wel eens een pandoering kunnen krijgen.

  3. De “reagentia” hierboven moeten zich eens dringend afvragen op welke voor-onderstellingen ze zich baseren bij het ongenuanceerd afwijzen van Merkels schroomvolle maar bewogen aanbod. En (met enige denkinspanning) onderzoeken welke implicaties dergelijke reacties hebben voor hun morele fundamenten… Dat “paedagoog” Francken dergelijke primitieve snotneuzenlogica initiëert is eerder dan edel-moedig, ongeïnspireerd banaal, goedkoop en weinig origineel… De werkelijkheid van de menselijke existentie is veel complexer en vraagt meerdere te evalueren invalshoeken. Neen, Merkel vertolkt m.i. hier de ware Duitse geest… Und es mag am deutschen Wesen einmal noch die Welt genesen….

  4. “Paedagoog” Francken zou zich eens dringend moeten afvragen op welke voor-onderstellingen hij zich noodzakelijkerwijze wijze baseert bij het ongenuanceerd afwijzen van Merkels schroomvolle maar bewogen aanbod. En (met enige denk-inspanning !) onderzoeken welke implicaties dergelijke reactie heeft voor zijn morele fundament. Dat hij dergelijke primitieve “snotneuzenlogica” initiëert is eerder dan edel-moedig, ongeïnspireerd banaal, goedkoop en weinig origineel. De werkelijkheid van de menselijke existenties is veel complexer en vraagt meerdere te evalueren invalshoeken… Neen, Merkel vertolkt m.i. hier nogmaals de ware Duitse geest (Wir schaffen das !)… Und es mag an diesem deutschen Wesen einmal noch die Welt genesen…

  5. Deze lieve, goedhartige vrouw, niet voor niets “Mutti Merkel” genoemd, heeft alleen maar het allerbeste voor met de talloze kansarme drommels in Afghanistan. Daar kunnen álle landen een voorbeeld aan nemen, niet alleen de kapitalistische USA, maar ook de rijke graaiers in de Golfstaten!

  6. Hoeveel vluchtelingen heeft ze al in haar villa(s)opgenomen?
    Omwille van het goede voorbeeld te geven…
    Het kost haar toch niets,want de belastingbetaler zou het toch betalen.
    Hopelijk verstaat ze geen Nederlands om dit te lezen!

  7. Praten over ‘morele fundamenten’ is dat nobel of naïef?
    Kwaliteit is een tweerichtingsverkeer, iets wat ik op een uitzondering na nog niet heb kunnen vaststellen.
    Misschien uw missionaris-habijt aantrekken en die 300000 opgeleiden gaan culpabiliseren?

Plaats een reactie

Delen