Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Uncategorized

Annemans hekelt term “Vlaams gezin” over geëvacueerde Afghaanse Belgen in artikel Het Nieuwsblad

Simon Segers

Europees parlementslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang) heeft zich op Twitter kritisch uitgelaten over een artikel in Het Nieuwsblad en op VRT NWS. Hij is het niet eens met de term “Vlaamse gezin” waarmee een Afghaans-Belgische familie wordt omschreven.

Het Nieuwsblad bracht maandag een artikel met getuigenissen van een Afghaans-Belgisch gezin uit Ekeren. Hierin getuigden zij over hun ontsnapping uit Kaboel. Zij konden dankzij hun Belgische identiteitskaarten door het Belgisch leger worden geëvacueerd. Volgens een screenshot die het Europees parlementslid deelde, sprak de krant over een “Vlaams gezin”, hoewel de titel op dit moment deze bewoording niet bevat. Het is mogelijk dat deze achteraf werd aangepast.

“Vivaldische propaganda-onzin”

Annemans voegde ook enkele andere foto’s van geëvacueerde Belgen toe. “Allemaal Belgen. Allemaal Vlaamse gezinnen. @vrtnws @Nieuwsblad_be Hou toch in vredesnaam op met die politiek correcte Vivaldische propaganda-onzin na te praten!”, luidde zijn tweet. De Vlaams Belang-politicus verwees hiermee niet alleen naar de duidelijke Afghaanse etniciteit van de betrokkenen, maar ook naar hun kenmerkende, islamitische klederdracht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

17 gedachten over “Annemans hekelt term “Vlaams gezin” over geëvacueerde Afghaanse Belgen in artikel Het Nieuwsblad”

  1. Ik heb me geërgerd aan Taspinar, om de 10 seconden moest ze benadrukken dat het “belgen zijn”, of “landgenoten”. Dat is dus die constructieve journalistiek waar Bjorn Soenens het altijd over heeft.
    Opmerkelijk Riad Bari nam die woorden niet in de mond.

    Het grappige is dat je dan een bende gesluierde en bebaarde “landgenoten” ziet, allemaal met dezelfde etniciteit. (Ik druk me even voorzichtig uit)

  2. Als echte oude Belg erger ik me rot om nog Belg te zijn tussen al die ‘nieuwe’ Belgen ik vrees dat we een beetje veel worden geregeerd door een bende van het soort landverraders , die in tijden van oorlog ( 40/45 en 14/18 ) tegen een muurtje werden gezet , maar die nu zowat zichzelve de vrije hand en de centen geven , Kijken hoe lang die kruik nog te water zal gaan voor ze breekt , ben benieuwd voor de toekomst .

  3. Dit kan enkel maar veranderen doordat ‘rechts’ met een meerderheid aan de regering komt. Hun eerste punt moet dan worden om de subsidies van deze rot-gazetten en tv-zenders af te schaffen. Ze zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  4. Taspinaar,die overal racisme ziet, behoort tot het clubje activistische journalisten van de VRT die als opdracht hebben om ons te hersenspoelen.Alles draait hem om de diversiteit die Somers predikt en die willens nillens door onze strot wordt geramd.Je moet de mimiek,het wenkbrauwengefrons en de intonatie van hun stem maar eens in het oog houden wanneer “deze ankers” het nieuws brengen.Goedele Wachters is daar een super kampioen in.Onze linkse gesubsidieerde pers doet haar duit ook in het zakje.

  5. Toen de nomadische handelsvolkeren die de financien van de wereld controleren, en nu ook alle sociale media (indien men Paul Singer had laten doen had hij ook stichter Jack Dorsey uit Twitter gegooid) , naar Israël en Amerika trokken mocht de etniciteit van de europese volkeren worden ontmanteld.

  6. Ook nu weer maken de linkse Vivaldi regering en de regimemedia misbruik van de toestand in Kaboel om zo veel mogelijk moslims naar hier te loodsen en dit onder het mom dat het allemaal Belgen of Vlamingen zijn. Degenen die ginder op het vliegtuig naar hier stappen zijn meestal bebaarde mannen en zwaar gesluierde vrouwen. En zo wordt het volk voor de zoveelste maal misleid en bedrogen door zijn machthebbers. Vlaanderen wordt meer en meer Vlaandistan. Een land van gebaarde mannen en zwaar gesluierde vrouwen. De tijd is niet ver af meer dat de sharia in de plaats zal komen van de rechtstaat en dat gebaarde haatspuwende mollahs, ayatollahs en imams de plaats zullen innemen van de linkse woke ‘elite’ die nu aan de macht is en ons land aan het uitverkopen is.

  7. zullen ze recht hebben op pensioen?Vlaamse gezinnen werken,die baardmannen profiteren van ons sociaal systeem.Zouden ze adressen hebben waar de gestolen auto’s naar toe kunnen,van hun vrienden uit Molenbeek,St Gillis en Koekelberg,ik ben benieuwd

  8. De regels worden duidelijk. Je vraagt asiel aan . Na 5 jaar kan je belg worden en is reizen naar de voormalige hel mogelijk. Je geniet van 2 nationaliteiten en bescherming. Bij de hoogste belastingen ter wereld en de hoogste schuld , kan je meer return genieten van de staat dan de eigen historische bevolking. Eigen volk laatst.

  9. In mei 1940 heeft België zijn soevereiniteit verloren bij de inval van de Duitsers en bij de machtswissel in september 1944 hebben de Engelsen ze niet teruggeven. De afstand van soevereiniteit werd nadien nog bekrachtigd door internationale verdragen die door onze strot geduwd werden. Te beginnen met E.E.G.K.S.. De laatste in de rij het Marrakech pact.
    Als uw verwijzing naar landverraders de regering Pierlot & Spaak betreft heeft u een punt want zij legden de kiemen van een toekomstig beleid wat wij (België en Europa) nu oogsten. Heden dage zijn er kosmopolitische krachten in New-York en hun filialen in Brussel en Straatsburg die komaf willen maken met de natiestaten. De asielpolitiek is terzake een cruciaal element om de natiestaten te ondermijnen en op termijn te vernietigen.

  10. Een eerste belangrijke stap is het afschaffen van de dubbele nationaliteit. Ofwel ben Marrokaan, Turk, Afgaan … ofwel ben je Belg. Dat zal de publieke veiligheid zeker ten goede komen.
    Maar ja, de stemmetjes …

Plaats een reactie

Delen