Molenbeek start 2024 zonder begroting

Catherine Moureaux. Photonews

Uncategorized

Bart Schols hekelt hypocrisie rond uitspraken Eddy Demarez: “Daar word ik ook ziek van”

Anton Schelfaut

In een bericht op Twitter stelt VRT-presentator Bart Schols de hypocrisie rond de uitspraken van Sporza-commentator Eddy Demarez aan de kaak. Die laatste kwam zaterdag onder vuur te liggen nadat hij tijdens een live-uitzending grapjes maakte over de geaardheid van de Belgian Cats.

Demarez deed de gewraakte uitspraken tijdens een live-uitzending op de Facebookpagina van Sporza over de aankomst van Team Belgium. Op een onbewaakt moment dreef de sportjournalist de spot met de vermeende geaardheid, het fysiek voorkomen en de naam van Belgian Cats. In een officiële reactie nam de VRT afstand van de uitspraken. Later besliste de openbare omroep om Demarez voorlopig op non-actief te zetten.

VRT-presentator Bart Schols reageert via Twitter op de uitlatingen van Demarez: “Interesting, al die stemmen die een collega mee vierendelen voor totaal ongepaste (laat dat heel duidelijk zijn) uitspraken, maar op een redactie hun mond niet opendoen als dezelfde praat voorbijkomt. Of ooit op antenne iets gelijkaardigs deden. Daar word ik ook ziek van.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

44 gedachten over “Bart Schols hekelt hypocrisie rond uitspraken Eddy Demarez: “Daar word ik ook ziek van””

  1. Ik word al jaren misselijk van Bart Santé zijn hypocriete fluwelen aanpak wanneer het bijvoorbeeld gaat over ” Vlaamse” Isis strijders. Maar Stasi methodes worden toegepast wanneer hij een geïnterviewde voor zich heeft met een rechtse mening.

  2. Toch iemand die deze publieke lynchpartij aan de kaak durft te stellen. Dat Eddy Demarez een reprimande krijgt is volkomen terecht, maar de hysterische reactie op zijn gedrag is er los over.

  3. Bart Schols bevestigd eigenlijk wat ik hier gisteren als schreef: achter de schermen bij de VRT wordt er blijkbaar anders gedacht dan de “politiek correcte zever die men alle dagen door onze strot wil rammen.
    Er zijn excuses aangeboden, het zoenoffer is gebracht door de VRT en Eddy Demarez.
    Waarom die niet gewoon aanvaarden, en doorgaan?
    Nee het ontslag eisen van deze man , en indien dit niet gebeurt komen er juridische stappen.
    Laat duidelijk zijn dat hier “iets” meer aan de hand is.

  4. De meest hypocriete reactie op de uitschuiver van Eddy Demarez kwam van mini-ster Benjamin Dalle. U weet wel, dit heerschap dat bij herhaling relschoppende en plunderende vandalen meende te moeten vergoelijken … maar zich tegenover Demarez als een onverzoenlijke inquisiteur opstelt. Je kunt in dit land beter een crimineel zijn dan in een onbewaakt ogenblik ongepaste uitspraken doen … en het helpt ook al niet als je een blanke man van middelbare leeftijd bent.

  5. Schols voelt nattigheid, hij wil zijn postje zeker behouden want één verkeerd woord is genoeg om eruit te vliegen bij de VRT. Objectieve journalistiek is ondergeschikt, kijk maar naar het verslaan van rellen op oudejaar, na een voetbalmatch, op het strand of in een recreatiepark, waar over “jongeren” moet gesproken worden, niet over allochtoon tuig uit Brussel. 2 maten en 2 gewichten en Scholts zal in het najaar zijn gram wel halen door terug alles wat links of woke is uit te nodigen in Terzake, of het objectief zal zijn, dat zal men in de stembus wel uitmaken. Niet komen klagen achteraf!

  6. Wel ik zou zeggen eigen schuld dikke bult mr Schols u ligt mee aan de basis van deze situatie jaren lang wentelen jullie reporters zich in een sluier en het opkloppen van het woke gebeuren elk woord word uit zijn context getrokken wat zo normaal was voor veel burgers werd door u , uw zender plots allemaal op de schop gegooid want vandaag kan het niet meer er kan niets meer zelfs programma’s zoals allo , allo worden nu gecensureerd en u ligt mee aan de basis van heel dit gebeuren uw blik als reporter is zo beperkt geworden dat u er zelf met uw beide voeten in liep en stilaan in wegzinkt

  7. Geen zoenoffer hiervoor, is zeker geen oplossing. Voor de goede orde ik keur deze uitspraken niet goed. Holibi’s hebben de perceptie nu éénmaal tegen. De regelmatig terugkerende beelden van hun ‘gayparades’ dragen zeker niet bij op enig begrip van een gedeelte van de bevolking. Veel mensen kunnen dat niet plaatsen. Ook de houding van de verschillende godsdiensten dragen niet bij tot enig begrip. En ja er wordt daarmee eens gelachen. Deze mens aan het kruis nagelen is erover. Toon wat meer respect voor elkaar.

  8. De reden waarom zijn collega’s niets zeiden vooraleer het zo in de media kwam is doodgewoon omdat ze dat niet konden. Als één van zijn collega’s hem daarop zou hebben aangesproken voor dit allemaal zouden ze die daar gewoon hebben buiten gekloot. Dat is hoe het er aan toe gaat op de werkvloer waar zo’n sfeer heerst. Bart weet dat goed genoeg maar net zoals elk ander VRT gezicht is hij zo vals als het maar zijn kan. Phony zender is dat.

  9. In het me2 tijdperk waar we nu in leven en de daarbij horende social network drukmiddel wordt elke scheve uitspraak onmiddellijk gebruikt om te stigmatiseren, aan te klagen en te veroordelen.
    Laat het wel duidelijk zijn, ik heb de uitspraken niet gehoord, niet gelezen en dat wil ik ook niet.
    Het feit dat er zoveel mensen zich geviseerd voelen en gekwetst zijn is meer dan voldoende.
    De draagkracht van mr. Demarez is des te groter door zijn functie als journalist.
    Ik vind dat als ik zou zeggen: “ik heb niets tegen holibi’s, of “het is ok om transgender te zijn” al niet ok.
    Dat zou willen betekenen dat ze “ANDERS” zijn.!? Neen, iedereen is een persoon, een mens, …

    Wat moeten nu de gevolgen zijn voor mr. Demarez? Inderdaad excuses zijn hier minstens op hun plaats, maar misschien kan hij bijdragen tot het openen van een eerlijke en respectvolle manier van met elkaar om te gaan.

    Laten we er positief gevolg aan geven in plaats van weg te schuiven in negativisme.

  10. Het is net uit respekt voor meisjes/vrouwen dat we de gore, vunzige, degoutante, laag bij de grondse, vulgaire macho praat van Demarez niet slikken. Als de VRT dit misselijk makende kreatuur er niet uit zwiert dan is het meer dan ooit duidelijk waarvoor deze staatszender staat.

  11. perceptie tegen? Perceptie zit nog steeds in het hoofd van de perceptor , de ontvanger is dus verantwoordelijk voor zijn fantasietjes.
    Dat mag uiteraard, net als dat wat volwassenen met elkaar doen.

  12. Wederzijds respect akkoord maar anderzijds ben ik er trots op in een land te leven waar de mensen nog kunnen relativeren. Vrijheid van meningsuiting betekent dat je de verkeerde mening beschermt voor het geval het toch de juiste zou blijken te zijn. Iemand die andere opvattingen heeft over andere geaardheden heeft recht op die mening en mag die ook uiten. Als je het er niet mee eens bent, moet je je eigen mening maar uiten. Dit regel je dus niet in een rechtbank of met een ontslag want het gaat over een mening. Zijn enige fout is dat hij zijn microfoon liet openstaan. Hij mag dus alleen daarvoor gesanctioneerd worden. Je mag zijn mening walgelijk vinden maar dat opent de deur voor anderen om een mening over jou te hebben. Misschien vinden mensen je wel aggressief.

  13. Ik ben het volledig met je eens Bart. Als iedereen moest ontslagen worden die eens opmerkingen heeft gemaakt over Holibi’s, Transgenders, andere religies of culturen dan zou ons land platliggen. Over Hetero’s worden ook uitspraken gedaan die niet door de beugel kunnen maar dat wordt blijkbaar aanvaard. Ik ben 30 jaar militair geweest (van de eerste vrouwelijke lichtingen) en heb ook opmerkingen gekregen die niet goed te spreken zijn. Ik heb er leren mee omgaan en van mij afgebeten en heb daarna alleen maar respect gekregen. Wanneer gaat iedereen nu eens terug nuchter door het leven gaan. Dat is toch simpel en gemakkelijk.

  14. Toen ik nog les gaf heb ik over studentes en studenten nooit gore taal uitgekraamd. Zelfs nooit gezegd of gedacht dat ze “dommeriken” waren. Dat is wat anders he kerel ! ?

  15. Art 10 van het EVR tolereert ook “aanstootgevende, onwelgevallige, schokkende of verontrustende uitingen” . Er geldt geen enkele wettelijke verplichting tot politiek-correctheid en Inquisitie ter zake.

  16. Nooit gehoord over “Vrijheid van Meningsuiting” gegarandeerd door art 10 van het EVR dat ook “aanstootgevende, schokkende of verontrustende uitingen” dekt ? Of wat zou u uw studenten destijds dan eventueel terzake wijsgemaakt kunnen hebben ?

  17. Een reden temeer om de rijkelijk overdreven betoelaging aan de Linkse Propagandatoeter L.R.T. stop te zetten . Waarom belasting betalen ter financiering van desinformerende PoCo-propaganda ? Bij ontstentenis van objectief-correcte, neutrale berichtgeving, geen belastingsgeld kado’s !

  18. Laten we u snel heilig verklaren beste Luc. Maar pas goed op met jouw verklaringen want het is al meermaals aangetoond dat mensen die zichzelf naar de buitenwereld onkreurbaar noemen zelf de goorste individuen zijn.

  19. In de krant (HLN 100821) een foto van een lesbisch koppel, (ex-) Belgian Cat Ann Wauters (40) met Lot Wielfaert, haar partner geduid als “vrouw”. Een tweede foto waar Ann Wauters als lesbische trots poseert met haar drie kinderen, aangevuld met een uitgebreid moraliteits interview. Persoonlijk vind die hetze tegen Sportjournalist Eddy Demarez hypocriet en opgefokt. Van een mug maakt men een olifant. Specialiteit van rioolkrant “Het Laatste Nieuws”. De media reageren zoals hyena’s die bloed geroken hebben. Terwijl het hier gaat over een banale uitspraak die per abuis uitgezonden werd.

  20. Ik kan Luc volgen .Je kunt wel eens een aangebrande mop of zo verkopen maar dat was gore platte taal. Toegegevn dat die per ongluk terecht kwam waar ze niet verwacht werd .Soit. Dat Schols daar zo verontwaardigd over is , is huichelarij van het beste merk.Op de VRT wordt er bijna niets anders gedaan dan “gehuicheld”. Kijk maar eens wat ze presteren in de klimaatdebatten met hun “Groene” wetenschappers.

  21. Hypocresie ten top! Of dat niemand nog dergelijke uitspraken heeft gedaan waar dan ook en in welke contekst, waarbij men Demarez zijn uitlatingen niet moet minimaliseren maar ook niet uitvergroten, er zijn grenzen. Iemand zijn job hiervoor ontnemen lijkt m.i. een brug te ver.

Plaats een reactie

Delen