Jergé Hoefdraad. © Marcel Ter Bals/Orange Pictures/Photo News - 10715196-071

Jergé Hoefdraad. © Marcel Ter Bals/Orange Pictures/Photo News - 10715196-071

Uncategorized

Belg opgepakt voor dodelijk schietincident en moord Jergé Hoefdraad

Ruben Notteboom

De Belgische politie heeft een verdachte opgepakt voor de moord op de 35-jarige Nederlandse Jergé Hoefdraad. Hoefdraad, een voormalige Nederlandse profvoetballer, kwam om het leven na een schietincident in Amsterdam-Zuidoost. De verdachte werd aangehouden in Bocholt in Limburg.

De feiten speelden zich af op zondagochtend in Amsterdam. Hoefdraad werd neergeschoten in Amsterdam. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij enkele dagen moest vechten voor zijn leven. Dinsdagochtend is hij uiteindelijk toch overleden aan zijn verwondingen.

Schietpartij in Amsterdam-Zuidoost brengt Jergé Hoefdraad om het leven

De schietpartij vond plaats in een pand aan de Stekkenbergweg in Amsterdam-Zuidoost. Hoefdraad was aanwezig op een feestje. Zondagochtend rond 6 uur werden schoten gehoord. De politie kwam onmiddellijk ter plaatse en ontdekte de neergeschoten Hoefdraad. Hij zou zijn tussengekomen tijdens een ruzie, waardoor één van de ruziënde partijen hem neerschoot.

Het bleek uiteindelijk om een Belgische verdachte te gaan. De Belgische politie en justitie werkten onmiddellijk mee aan het onderzoek. De verdachte kon geïdentificeerd en opgespoord worden. Hij was na de schietpartij teruggekeerd naar Limburg, waar hij in Bocholt verbleef. Bocholt ligt in het noordoosten van Limburg, tegen de Nederlandse grens, ongeveer 170 kilometer verwijderd van Amsterdam.

Belgische verdachte wacht op uitlevering

De verdachte zit momenteel in hechtenis. Hij zou binnenkort uitgeleverd worden aan de Nederlandse justitie, waar hij terecht zal staan op verdenking van moord. Het parket van Amsterdam is alvast een onderzoek gestart naar het dodelijke schietincident.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen