167.000 Vlamingen hebben recht op terugvordering boete autokeuring

Autokeuring. Photonews

Binnenland politiek

Benjamin Dalle laakt “homofobe” uitspraken Sporza-commentator Eddy Demarez

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) veroordeelt de uitspraken van sportjournalist Eddy Demarez over de Belgian Cats. “Homofobe en kwetsende uitspraken horen niet thuis op sociale media, op café, op de openbare omroep. Nergens”, schrijft hij op Twitter.

Demarez kwam op sociale media onder vuur te liggen nadat hij tijdens een live-uitzending over de aankomst van Team Belgium speculeerde over de geaardheid van de vrouwen in de nationale basketbalploeg. Op een onbewaakt moment maakten de commentatoren naamgrapjes en omschreven ze enkele speelsters als “een manneke” en “een kolos”. In een officiële reactie neemt de VRT afstand van de uitspraken. Ook laat de openbare omroep weten dat Eddy Demarez tijdelijk geen commentaar meer zal leveren.

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) reageerde zondagochtend via Twitter: “Homofobe en kwetsende uitspraken horen niet thuis op sociale media, op café, op de openbare omroep. Nergens. Het grootste respect voor de Belgian Cats en voor hun olympische prestatie.” 

De minister laat via zijn woordvoerder aan persagentschap Belga weten dat hetgeen gebeurd is niet door de beugel kan. Hij is ook tevreden dat de VRT meteen actie ondernomen heeft. De openbare omroep dient nu zelf te bekijken hoe hier intern verder gevolg aan zal worden gegeven. Dalle rekent erop dat er “gepaste maatregelen” zullen komen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Benjamin Dalle laakt “homofobe” uitspraken Sporza-commentator Eddy Demarez”

  1. Als wij homo;s zien vragen we ons soms ook af wie het meisje speelt…Wat is daar verkeerd aan?Wie zich anders gedraagt moet daar tegen kunnen toch?En kwetst de waarheid dan zo erg bij de(linkse)verdraagzamen?

  2. Enerzijds willen de leden van dit clubje dat zij erkend worden als “normaal”(?), anderzijds hebben ze blijkbaar extra lange tenen wanneer er opmerkingen gemaakt worden over hun uiterlijk.
    Nooit gehoord dat er iemand op non-actief gesteld/gebroodroofd werd omdat hij een gewone man/vrouw omschreef als struis, potig, rondborstig e.d.m.

  3. alle V-Vlamingen moeten opkomen voor een Vlaamse Olympische Ploeg zodat dat vermaledijde woord belgian team verbannen kan worden,het zijn Vlaamse Atleten in Vlaamse Sportfederaties waar onze minister van Sport de nodige middelen verschaft om Vlaamse Atleten te maken waar we als Vlaanderen zullen staat waar we nu staan.5 Vlaamse atleten hebben het gedaan,ik weet niet of Nafi Thiam,zeer goede prestatie en welverdiende médaille,bij een Vlaamse Club aangesloten is,anders hebben we er zes.Wat E D gezegd heeft ,zegt iedereen,thuis als op café,”wat een lijf,100 kg,wat een boom,1m95,het zijn toch geen kittens,het zijn atleten,E D heeft niets schokkend gezegd.DeSutter,dat is pas een levende afschuw en nog groen ook,zou ze menstrueren of niet?

Plaats een reactie

Delen