Joe Biden. Foto Shutterstock.

Joe Biden. Foto Shutterstock.

Uncategorized

“Beslissing van Joe Biden is grootste blunder van deze eeuw”: Afghanistan op instorten

/

De terreurorganisatie Taliban is in een razendsnel tempo Afghanistan aan het veroveren. Enkele weken geleden kondigde Amerikaans president Joe Biden aan dat alle troepen werden teruggetrokken uit Afghanistan. “De grootste strategische blunder van deze eeuw”, zeggen experten.

Na de aanslagen van 11 september 2001 stuurden de Verenigde Staten tienduizenden militairen naar Afghanistan om er te strijden tegen de Taliban. Met succes, want amper twee maanden later werd de hoofdstad Kaboel, op dat moment in handen van de Taliban, veroverd. De Taliban trok zich terug in de bergen van het land en werd meer een guerrillabeweging met weinig invloed.

Maar enkele weken geleden maakte Amerikaans president Joe Biden met veel toeters en bellen een einde aan de Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan. Die declaratiepolitiek van Joe Biden heeft de slapende honden van de Taliban wakker gemaakt, klinkt het bij waarnemers, en de terreurbeweging wint nu razendsnel terrein. Grote delen van het land werden al heroverd door de Taliban en er wordt verwacht dat ook de hoofdstad Kaboel op korte termijn zal vallen.

De ruim 2.000 Amerikaanse militairen die sneuvelden in Afghanistan, lijken dus voor niets te zijn gestorven. Dat is ook het narratief in de media, die hard zijn voor president Joe Biden. “De grootste strategische blunder van deze eeuw”, zo noemt professor David Criekemans (UA) het optreden van Biden. Ook internationaal is er heel wat kritiek.

Inmiddels worden de ambassades van zowat alle landen in Afghanistan ontruimd en worden documenten vernietigd zodat de Taliban deze niet in handen kan krijgen. Ons land roept landgenoten op om Afghanistan zo snel mogelijk te verlaten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over ““Beslissing van Joe Biden is grootste blunder van deze eeuw”: Afghanistan op instorten”

  1. 47 jaar in de politiek, 8 jaar vice president, 6 maand p-resident en 0,000000 realisaties.
    De linkse lobby mag er fier op zijn.
    En gisteren werd bekend dat drugsverslaafd zoontje Hunter zijn 3de laptop met bezwarende informatie kwijt is.
    Wat een bende klojo’s is dat.En de opvolger, Kameel-Harris is nog een stuk erger.

  2. Van Ranst denk u nu echt dat u met zo een rioolpraat u interessant maakt, denk eens 2miljoen Vlamingen beledigen Kruip toch terug in uw hol en houd uw mond, de mensen moeten u niet

  3. In Afghanistan moeten “wij” altijd zijn. Ligt naast Pakistan, het land met de islamitische atoombom. Joe Biden en …. nog iemand, zal/zullen de geschiedenis ingaan als een nieuwe Chamberlain.

  4. Volgens mij is het expres gedaan ,die vent is een doorn in veel Amerikaanse mensen hun ogen …..Ik moet niet en al zeker zijn opvolger niet….Nu staat de deur open wat betreft islamterreur en gaan die bommengooiers met de stroom mee ( vluchtelingen)richting het westen …..

  5. Trump was voor de Belgische en Europese pers toch zo slecht, en er mocht zelfs volop mee gelachen worden, zo veel zelfs dat Eddy het in zijn betoog tegen de Belgian Cats with long toes het kan gebruiken. Maar nu blijkt dat corona toch uit een omgevallen potje virussen van een Chinees lab kwam, en nu blijkt dat het terugtrekken van VS troepen een geopolitieke blunder is, waar miljoenen mensen terug hun vrijheid mee gaan verliezen. Was Trump toch dan zo slecht niet, of zijn de linkse “gelovigen” dan zoveel slechter?

  6. Hoeveel geld moet men dan nog in dit hopeloos land steken 20 jaar aub grijpt men die mensen onder de armen en nu blijkt dat zij geen weerstand bieden tegen de Taliban een week en ze staan in Kaboel ik denk dat dit alleszeggend is met 300000 goed bewapende opgeleide militairen tegen een handvol achterlijken zoals Bidon zij ze moeten het zelf willen en heeft hij geen gelijk als zij het zelf niet de moeite vinden om iets te willen veranderen dan is het een verloren zaak wij kunnen niet alles oplossen

  7. volgens mij was het plan van Trump , door Biden overgenomen : de chinezen willen er onze plaats innemen ( zijn er reeds volop mee bezig ) , laat na de russen en de amerikanen de chinezen er hun tanden op stukbijten .

Plaats een reactie

Delen