Foto illustratief. Foto Shutterstock.

Foto illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Borgerhoutse vzw loopt weg met 600.000 euro onterechte subsidies

Ruben Notteboom

De vzw Welzijnszorg – CRSO uit Borgerhout krijgt al 40 jaar onterecht subsidies, goed voor 600.000 euro. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. De subsidies zijn bedoeld voor kinderdagverblijven. De stad nam in 1983 de kinderdagverblijven over, maar de vzw bleef subsidies krijgen. Het overheidsgeld werd omgezet naar privégeld en met interesten konden lokale politici hun achterban verwennen.

Terwijl de zaak-El Kaouakibi het land in de ban van subsidies houdt, komt er een nieuw mogelijk subsidieschandaal boven water. De Gazet van Antwerpen schrijft over vzw Welzijnszorg – CRSO, die al jaren onterecht subsidies krijgt. De vzw blijft volhouden dat ze aan de vereiste controles voldoen en alles in orde is, ze weigeren volgens het huidige districtsbestuur elke vorm van samenwerking.

Opnieuw schandaal met subsidies?

Ze krijgen al sinds 1983 onterecht subsidies. Dat wil zeggen dat ze al onterechte subsidies kregen toen de Sovjetunie nog bestond, men de Taliban nog niet kende, de Berlijnse muur nog niet afgebroken was en België nog volop aan het federaliseren was.

In 1983 besloot de toenmalige Borgerhoutse meerderheid van SP, PVV, CVP en VU om een plan op te stellen voor vzw Welzijnszorg en CRSO (Cultuur, Recreatie, Sport en Openluchtleven), nadat Antwerpen fuseerde met omliggende gemeenten.

Alfons Geeraerts (Vooruit) ziet geen probleem

De voorzitter en toenmalig schepen Alfons Geeraerts (Vooruit) ziet geen probleem. “Welzijnszorg werd in 1974 opgericht voor de Borgerhoutse kinderopvang. Uiteraard kregen we daar subsidies voor en dat gebeurde officieel. Dat kan iedereen natrekken,” vertelt hij volgens de GVA.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

7 gedachten over “Borgerhoutse vzw loopt weg met 600.000 euro onterechte subsidies”

  1. De lijst wordt alleen maar groter. Volgens mij is dit enkel het topje van de ijsberg.
    Als al het weggesluisde (gestolen) geld door politiek en pseudo organisaties zou teruggevorded worden dan kan iedereen volgens mij op 50 al met pensioen gaan.

    Wanneer stopt dit?

  2. Beetje kort door de bocht? In 1974 bestond NVA niet en was er geen sprake van Burgemeester De Wever? En wie denk je dat de schandalen van de drugsmaffia in de openheid bracht? Chris fucking Janssens???
    Beetje serieus blijven.

Plaats een reactie

Delen