De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

De Britse premier, Boris Johnson - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Boris Johnson: “Er mag geen erkenning komen van de Taliban als Afghaanse regering”

Niels Geerinck

De Britse premier Boris Johnson reageert op de ontwikkelingen in Afghanistan. Hij is van mening dat niemand de Taliban bilateraal mag erkennen als de nieuwe regering van het land. Daarnaast voegt hij toe dat er “zeer binnenkort een nieuwe regering in het land dient te komen.”

Johnson wil dat het Westen samen in verbanden zoals de Verenigde Naties of de NAVO de situatie in Afghanistan herstellen. Daarnaast spoort hij ook aan om de erkenning van de Taliban niet toe te staan. “We moeten er alles aan doen wat we kunnen om te voorkomen dat Afghanistan weer een broedplaats voor terreur wordt. Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat de Amerikaanse beslissing om zich terug te trekken de zaken heeft versneld.”, aldus Johnson.

De Taliban bevindt zich momenteel in hoofdstad Kabul. De Afghaanse ex-president Ashraf Ghani is het land uit gevlucht. De Amerikaanse en Britse ambassades in de hoofdstad werden ontruimd. Het diplomatisch personeel werd overgebracht naar de internationale luchthaven van de stad.

De Britse ambassadeur helpt daar met het verwerken van aanvragen van Afghanen die de Britten geholpen hebben tijdens hun verblijf daar.

Ook Rusland zei zondag al dat het de Taliban niet zal erkennen als nieuwe autoriteit in Afghanistan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Boris Johnson: “Er mag geen erkenning komen van de Taliban als Afghaanse regering””

  1. Ziende blind? De huidige Amerikaanse administratie heeft Afghanistan overgeleverd aan China. Wetens en willens of denkt er iemand dat die administratie dement is en niet weet wat ze doet? Wat voor ‘het westen’ doorgaat heeft niets meer te halen in Afghanistan. Alle rijkdom van dit land is nu bestemd voor China. Amerikaanse industrie zal zich mogen aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Johnson weet dat ook en is er blijkbaar van onder de indruk. Daar houdt het wel op.

  2. Boris Johnson: “Er mag geen erkenning komen van de Taliban als Afghaanse regering” (texto). Zegt de premier in wiens land de sharia officieel erkend is. Wat een hypocriet gedoe.

  3. Boris heeft hier niets meer aan te zeggen, de zijn de Eurocraten die vanuit hun buitenverblijven wel de Afghaanse taliban gaan erkennen. Net zoals ze de massamoordenaar, volgens de EU toch zo erkend als massamoordenaar, met alle vlaggen en wimpels zijn gaan begroeten in Teheran als nieuwe president van Iran, het andere fundamentalistische moslimland.

Plaats een reactie

Delen