(Shutterstock)

(Shutterstock)

Binnenland politiek

“Brusselse vaccinatiecijfers onderschat wegens groot aantal inwoners met dubbele nationaliteit”

Pieter Van Berkel

De Brusselse vaccinatiecijfers worden mogelijk deels onderschat omdat een groot deel van de inwoners een dubbele nationaliteit heeft en al in het buitenland gevaccineerd kan zijn. Dat zegt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.

Zo’n 61 à 62 procent van de Brusselse bevolking heeft al een eerste prik gekregen, tegenover 75 procent in Vlaanderen. Brussel loopt daarmee duidelijk achter op de rest van het land.

Het feit dat 35 procent van de Brusselse bevolking een dubbele nationaliteit heeft zorgt volgens Neven voor een onderschatting. “Het zou kunnen dat 4 of 5 procent van die groep inwoners al gevaccineerd is zonder dat wij het weten, al steek ik mijn hand niet in het vuur voor dat cijfer”, aldus Neven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over ““Brusselse vaccinatiecijfers onderschat wegens groot aantal inwoners met dubbele nationaliteit””

  1. Alsof die zich ook maar iets zouden aantrekken van onze gezondheid. Ze veegden er al hun voeten aan bij de eerste golf, bij de tweede en het gaat niet veel anders zijn bij de volgende opstoten. K-volk…

Plaats een reactie

Delen