Conner Rousseau (Photonews)

Nieuwpoort, Belgium - April 06 : Conner Rouseau president of the Belgian Socialist Party Vooruit pictured on April 6, 2021 in Nieuwpoort, Belgium, 6/04/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews

Uncategorized

Conner Rousseau wil coronapas op trouwfeesten: “Niet neuterig over doen”

Pieter Van Berkel

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau pleit ervoor om de coronapas niet alleen bij grote evenementen te gebruiken, maar ook bij kleine feestjes, zoals trouw- en bedrijfsfeesten. Dat schrijft De Standaard.

Rousseau wil het gebruik van de coronapas-app uitbreiden voor “kleinere organisatoren voor feesten in de privésfeer […] met 100 aanwezigen”. Hij benadrukt wel dat om een tijdelijke maatregel zou gaan en voorlopig niet van toepassing zou zijn op gewone restaurant- of cafébezoeken.

Rousseau: “Niet neuterig over doen”

Van een verregaande versoepeling in september wil Rousseau niet weten. “De Vlaming staat ook niet te springen om alles meteen los te laten, misschien wel met het hart maar niet met het hoofd”, zegt de Vooruit-voorzitter in De Standaard. “Laat ons er dan ook niet flauw over doen: zolang die deltavariant hier nog zo zwaar circuleert, is het maar een heel kleine moeite om hier gebruik van te maken. We hebben nu een goed instrument om meer vrijheid te bekomen, laat ons daar dan niet neuterig over doen en er het beste van maken.”

Rousseau krijgt bijval van CD&V-voorzitter Joachim Coens, die ook vindt dat de coronapas gebruikt moet worden bij personeelsfeesten en huwelijken. “Het is bijzonder belangrijk dat dit op tafel komt, want er zijn veel mensen die kleinere feesten op een veilige manier willen laten doorgaan”, zegt Coens in De wereld vandaag op Radio 1. Hij benadrukt wel dat het voor hem om een overgangsmaatregel zou gaan.

Lachaert: “Hellend vlak”

De groenen en liberalen verzetten zich wel tegen het voorstel. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert waarschuwt op Twitter voor een “hellend vlak”. “Met de coronapas dreigen we op een hellend vlak terecht te komen”, aldus Lachaert. “Goed bedoeld, maar de roep om de pas zal enkel groter worden en als we geen grens trekken, eindigen we in een maatschappij die wij niet willen. Er zijn heus alternatieven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Conner Rousseau wil coronapas op trouwfeesten: “Niet neuterig over doen””

  1. Ale vooruit dat is de eerste keer dat ik blij ben dat groen moeilijk doet. Zeg die Connor was dat niet die man die naar het trouw feest van zijn broer in Frankrijk ging toen de rest van het land thuis moest blijve? Waar was zijn vaccinatie(paspoort) toen?

  2. Ach, onze Connertje, regelmatig feestjes bouwend in warme landen. C-19-beperkingen bestaan voor dat jongetje niet. Connertje maakt deel uit van onze exclusieve club van „volksvertegenwoordigers“, in het Duits ondertussen als „Politikdarsteller“ benoemd. Deze hebben nog alle grondrechten, die ze ons afpakken. Conner is HET voorbeeld van en voor ondermatige politici wereldwijd, strontdom en dus „easy to handle“.

  3. Hij wil eigenlijk een paar dingen:
    – de gevaccineerden opstoken tegen niet-gevaccineerden
    – de corona – hoax zo lang mogelijk rekken
    – onze vrijheden opofferen
    Enkel op deze manier kunnen ze een nieuwe dictatuur vestigen

  4. Conner, net als quasi alle politiekers, heeft het steeds over wat hij WILT.
    Wanneer ik zo iets lees krijg ik een opstoot van democratische gezindheid.
    “Dat ventje heeft niets te willen” Voor zover ik weet is het nog altijd het parlement
    dat mag “willen”. En meneer Conner, als ik neuterig wil doen, dan doe ik dat.

Plaats een reactie

Delen