Cubanen in Florida, VS, komen samen in sympathie met de onderdrukten in hun thuisland. - Afbeelding: Shutterstock

Cubanen in Florida, VS, komen samen in sympathie met de onderdrukten in hun thuisland. - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Cuba: 60 mensen riskeren vervolging na protesten tegen communistische regering

Niels Geerinck

Het Hooggerechtshof van Cuba liet vandaag weten dat er meer dan 62 mensen zullen berecht worden. De mensen waren aanwezig op de protesten tegen de communistische regering. Het land bevindt zich momenteel in een ernstige economische en maatschappelijke crisis.

De Cubaanse magistraat Joselin Sanchez Hidalgo liet weten dat hij de mensen zal berechten omdat ze zich schuldig maken aan “openbare wanorde“. Op sociale media krijgt de magistraat erg veel kritiek.

De beklaagden riskeren een veroordeling tot vier jaar gevangenisstraf.

Begin vorige maand vonden er hevige protesten plaats in het land. De Cubanen kwamen massaal op straat tegen het communistische regime en vanwege de slechte economische omstandigheden in het land. Cuba maakt de ergste crisis door van de afgelopen 30 jaar.

Bij de protesten viel tot nu toe één dode te betreuren, tientallen raakten gewond en nog eens honderden mensen werden door de ordediensten en het regime gearresteerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen