Denemarken stopt volledig met mondmaskerplicht. Foto Shutterstock.

Denemarken stopt volledig met mondmaskerplicht. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Denemarken stopt volledig met mondmaskerplicht

/

In Denemarken zal het vanaf zaterdag nergens meer verplicht zijn om een mondmasker te dragen. Ook afstand houden van elkaar is er al een tijdje niet meer verplicht omdat het het coronavirus volgens de Deense autoriteiten onder controle is.

Denemarken, een land met ruim 5 miljoen inwoners, heeft opvallend weinig sterfgevallen te wijten aan het coronavirus en ook het aantal besmettingen of ziekenhuisopnames is er laag. Toch zijn de coronamaatregelen er soepel, zo werd de mondmaskerplicht al op vele plaatsen snel afgeschaft en moet er ook geen afstand worden gehouden.

Het dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer of op veerboten was er wel nog verplicht, maar ook die laatste mondmaskerplicht gaat zeer binnenkort op de schop. Gepland was dat Denemarken vanaf 1 september nergens nog een mondmaskerplicht zou hebben, maar de Deense regering heeft dat vervroegd naar komende zaterdag, 14 augustus, omdat het coronavirus er onder controle is en er van druk op de zorg geen sprake is. Momenteel liggen 14 patiënten met het coronavirus op afdelingen intensieve zorgen in Denemarken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Denemarken stopt volledig met mondmaskerplicht”

  1. Wel daarin zie je het voordeel van WEL tijdig en streng te reageren op een uitbraak. Haast onmiddellijk grenzen dicht, luchthavens gesloten, mondmasker plicht en veel testen. Inderdaad op een bepaald moment hadden Noorwegen-Denemarken en Finland te samen veel minder doden dan het zo vaak geroemde Zweden en vergeet ’t dat er in Zweden GEEN maatregelen zouden geweest zijn: eerste land om grenzen en luchthavens te sluiten, onmiddellijk ouderlingen tehuizen in quarantaine, bijgevolg naderhand is Zweden haast zonder regels gaan leven, maar stegen de cijfers dan ook heel sterk. DUS een tijdige aanpak en met voorradige hulpmiddelen kan men blijvende positieve resultaten behalen, zeker als men de maatregelen dan ook langer aanhoudt!! Daar dus positief terwijl het Noorden van Zweden nu ROOD kleurt!!!

Plaats een reactie

Delen