Crisis binnen Franse Gemeenschapsregering: Magnette (PS) dreigt met wisselmeerderheid om MR buitenspel te zetten

Georges-Louis Bouchez (MR) en Paul Magnette (PS). Photo News

Cultuuroorlog

Dennis Prager: “Orbán had gelijk om migranten uit het Midden-Oosten niet binnen te laten in Hongarije”

Niels Geerinck

De Amerikaanse presentator en politiek-commentator Dennis Prager blikt in een radio-interview terug op het beleid dat de Hongaarse premier Viktor Orbán tot nu gevoerd heeft. Prager zei dat Orbán een overschot aan gelijk had wanneer hij talloze migranten uit het Midden-Oosten niet het land liet binnenkomen.

Volgens Prager handelde Orbán niet uit vijandigheid tegenover de migranten. “Het ging meer om een inzicht. Een inzicht dat wanneer mensen verschillende culturen naar een land brengen, dit ook invloed heeft op de eigen cultuur van het gastland.” , aldus Prager. Zo voegde hij toe dat de overtuiging dat de Westerse beschaving nog te redden valt veel sterker is bij Hongaren dan bij Amerikanen of Duitsers.

Linkse tactieken

Daarnaast reageert hij op de insinuaties dat Hongarije een “homofoob land” is. Prager geeft aan dat dit niet verder van de waarheid kan zijn. “Er is geen enkele conservatief in de wereld die links niet als homofoob of racistisch bestempelt. Het uitschelden van politieke opponenten is een veelgebruikte tactiek van links. Ze willen niets liever dan oordelen en bestempelen.”, zo zegt hij.

Onschuld van kinderen vrijwaren

Ook op de heisa omtrent de zogenaamde “Hongaarse wetten” laat Prager zich uit. Hij vindt dat er niets mis is met het wetsvoorstel en dat het niet de taak is van basisscholen om voorlichting te geven. “Het is vooral de verantwoordelijkheid van volwassenen om de onschuld van de kinderen te behouden en te vrijwaren van activisme.”, zo klinkt het.

“Hongarije is een vrijer land dan de VS”

De politieke spanningen lopen niet alleen in Europa hoog op. Ook in de Verenigde Staten staat er druk op de politieke ketel. Prager gaat echter ook zo ver om te zeggen dat er nu meer verdeling heerst in de Verenigde Staten dan tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Finaal maakt hij zich de bedenking dat op tal van vlakken in Hongarije er veel meer vrijheid heerst dan in de Verenigde Staten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

6 gedachten over “Dennis Prager: “Orbán had gelijk om migranten uit het Midden-Oosten niet binnen te laten in Hongarije””

  1. Scholen is soms de énige fatsoenlijke voorlichting wat kinderen krijgen. En als je de homofobie dan in een wet giet. Orban wil zijn zakken vullen, dat mag maar dan niet van EU geld

  2. Hij heeft overschot van gelijk. Orban werd overal verketterd door de linke linkies. De toekomst zal zen gelijk wel prijsgeven. Achtereen moeten wij op de vlucht naar Hongarije, plaats genoeg ginder.

  3. “Het uitschelden van politieke opponenten is een veelgebruikte tactiek van links. Ze willen niets liever dan oordelen en bestempelen.”
    Een beetje zoals Prager alle kritiek op Israel als “anti-semitisme” bestempelt, dus. Het is door het toedoen van zijn geliefde Israel en haar invloed op Amerikaanse Midden-Oosten politiek dat die “migranten” een probleem vormen voor Europa.
    Dit soort sujet moet geen aandacht krijgen, ook niet als hij af en toe iets zinnigs (lees: common sense) zegt.

  4. “Het uitschelden van politieke opponenten is een veelgebruikte tactiek van links. Ze willen niets liever dan oordelen en bestempelen.” Net zoals Prager alle kritiek op Israel als “anti-semitisme” bestempelt, dus.

Plaats een reactie

Delen