Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Uncategorized

Derde prik voor personen met verminderde immuniteit

Wijnand Meeus

Mensen met een verzwakte immuniteit die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door een bepaalde aandoening of behandeling zullen een derde coronavaccin kunnen krijgen. Dat heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist, kondigde Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan op Twitter.

Volgens het rapport van het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) en de taskforce vaccinatie is een derde prik van het coronavaccin zinvol voor sommige risicogroepen. Volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) komen 300.000 à 400.000 Belgen in aanmerking. De ‘boosterdosis’, zoals de derde prik ook wel wordt genoemd,  zal de komende maanden georganiseerd worden in de Belgische vaccinatiecentra, al zal de inenting in specifieke gevallen ook in het ziekenhuis doorgaan.

(Lees verder onder de tweet)

Het gaat om patiënten met aangeboren afweerstoornissen, mensen die chronische nierdialyse moeten ondergaan, bepaalde HIV-patiënten, mensen met bloedkanker of andere kwaadaardige tumoren die in actieve behandeling zijn of waren in de voorbije jaren. Ook patiënten die een stamceltransplantatie of orgaantransplantatie hebben ondergaan en tot slot mensen met inflammatoire ziektes die behandeld worden met geneesmiddelen die de immuniteit verlagen komen in aanmerking.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “Derde prik voor personen met verminderde immuniteit”

  1. De razzia met de gifspuit gaat onverminderd door!!!!
    Wie de geschiedenis kent, weet dat dit ooit nog eens het geval was.
    Of zoals de slogan nog altijd luidt: Nie wieder Faszismus!!!
    Waar blijft nu het verzet???

  2. 75% van de wereldbevolking heeft een vitamine D tekort. Je kan zo veel DNA materiaal toevoegen als je wilt om je HelperT cellen en cytotoxischeT cellen andere doelen te geven. Als het immuunsysteem niet het vitamine D hormoon voorgeschoteld krijgt is r geen resultaat. Je brengt gwn het immuunsysteem uit balans en de patiënt gaat ten onder aan een andere ziekteverwekker omdat de foute immuuncellen zich voortplanten.

  3. De laatste 18 maand is NIEMAND er in geslaagd om het virus te isoleren. Dus, hoe kan een onbestaand virus muteren ?
    Wat wel is vastgesteld is dat zowel de griepprik-19, als de muilbanden, als de teststaafjes voor een PCR-test, als de vaccins(???) grote hoeveelheden grafeenoxide(een toxische stof) bevatten.
    Dus in realiteit is het toedienen van een derde prik, het versnellen van de dood van een aantal mensen.
    Ook interessant om weten is dat grafeenoxide + 5G straling enorme dodelijke gevolgen zullen hebben(zie Spaans onderzoek van univ Sevilla).

Plaats een reactie

Delen