DHL. Foto Shutterstock

DHL. Foto Shutterstock

Uncategorized

DHL levert ‘eerste elektrische express-netwerk’ met twaalf nieuwe elektrische vliegtuigen

Wijnand Meeus

DHL Express rolt het eerste elektrische express-netwerk uit met hun nieuwe bestelde vliegtuigen. Het bezorgingsbedrijf bestelde twaalf volledig elektrische vrachtvliegtuigen bij de vliegtuigfabrikant Eviation. De fabrikant verwacht het elektrische vliegtuig ‘Alice’ tegen 2024 te kunnen leveren aan DHL Express.

Het toestel kan worden bestuurd door slechts één persoon en kan een gewicht van 1.200 kilogram dragen. Om het vliegtuig een uur te laten vliegen dient het 30 minuten te worden opgeladen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens het laden en het lossen om tijd uit te sparen. Het maximale bereik van het vliegtuig wanneer het volledig is opgeladen bedraagt 815 kilometer.  Alice kan volgens de fabrikant overal ingezet worden waar momenteel gebruikgemaakt wordt van vliegtuigen met zuiger- of turbinemotoren. De elektrische motoren van Alice hebben bovendien minder bewegende onderdelen, wat de betrouwbaarheid zou verhogen en de onderhoudskosten drukken.

“Onze investeringen steeds in het teken van een lagere CO2-voetafdruk”, klinkt het bij CEO van DHL Express John Pearson. “Elektrisch transport zal een cruciale rol spelen op weg naar schone logistieke processen en het behalen van onze algemene duurzaamheidsdoelstelling om uitstootvrij te vliegen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen