Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Drie schietincidenten in één nacht in en rond Antwerpen

Wijnand Meeus

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben zich drie schietincidenten voorgedaan in Antwerpen. Zo werd een woning in Deurne en een nachtwinkel op het Kiel beschoten. Ook de politie moest schoten lossen naar een verdacht voertuig in Borsbeek. Het is nog onduidelijk of de feiten in verband zouden staan met elkaar.

De politie kreeg rong één uur een oproep vanuit de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Daar werd een woning onder vuur genomen. “Een van de bewoners heeft de politie gebeld. Er waren op dat moment een tiental personen aanwezig in de woning. Niemand raakte gewond.” Er werd één kogelinslag in de garagepoort aangetroffen. Enkele weken geleden werd op dezelfde oprit ook al een lichtgranaat gevonden. Naar aanleiding van de schietpartij zette de politie een wegversperring op. Een verdacht voertuig benaderde de versperring waardoor de politie schoten moest lossen. De wagen met Nederlandse nummerplaat kon ontkomen.

Ook op de Boomsesteenweg in Wilrijk vond er twee uur later een schietpartij plaats. “Ik werd letterlijk uit mijn bed geschoten”, vertelt een buurtbewoner. “Ik liep naar het raam om te kijken wat er gebeurd was en hoorde nog net iemand roepen: “kom terug als ge durft”.” Drie schoten werden afgevuurd richting de winkel. Kogelinslagen zijn zichtbaar in de rolluiken, het raam en de gevel.

“Voor de twee schietincidenten in Deurne en op het Kiel is een onderzoeksrechter aangesteld voor poging tot moord en inbreuken op de wapenwetgeving”, klinkt het bij de politie. “We onderzoeken of het incident met de verdachte wagen iets te maken heeft met de schietpartij in Deurne en of er een verband is tussen de twee schietincidenten op de woning en de nachtwinkel.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Drie schietincidenten in één nacht in en rond Antwerpen”

  1. phhh wie kijkt hier vandaag nog van op het word al een wekelijkse gewoonte dat er geschoten word in Antwerpen maar Bartje is er mee bezig heeft hij jaren geleden al gezegd dus het komt goed in welk jaar of wanneer dat blijft afwachten maar ondertussen kan men er maar het beste van maken en nooit maar dan ook nooit op de beneden verdieping slapen

Plaats een reactie

Delen