Angela Merkel. Foto Photonews.

Angela Merkel. Foto Photonews.

Uncategorized

Duitse kranten geven snoeiharde kritiek op Duits corona-beleid: “Autoritair regime”

/

Het regent kritiek op de aangekondigde nieuwe coronamaatregelen in Duitsland. De Duitse regering wil ongevaccineerden zowat nergens meer toelaten, en daarom keert nu ook de Duitse media zich resoluut tegen de regering. “Op weg naar een autoritaire staat”, klinkt het bij de hoofdredacteur van Die Welt.

Enkele dagen geleden kondigde de Duitse regering de nieuwe reeks maatregelen aan die volgende maand zouden worden ingevoerd. Niet-gevaccineerden zouden vanaf dan bijna nergens meer welkom zijn. Ze mogen bijvoorbeeld niet meer op restaurant, naar de kapper, sportclub of binnenevenementen. Op die manier wil Duitsland de druk verhogen om mensen die het vaccin liever niet willen, toch aan te zetten het vaccin te nemen.

Maar in Duitsland is men niet te spreken over die maatregelen en quasi-verplichting tot vaccinatie. Naast de bevolking is ook de Duitse pers bijzonder kritisch voor de regering en haar corona-beleid, opvallend kritischer dan de mainstream media in ons land ooit geweest is. Bij de grootste Duitse kranten Die Welt en Bild ziet men in het huidige beleid de vorming van een autoritair regime.

“Je hoeft geen complotdenker te zijn om met groeiend argwaan te kijken naar het wegvallen van taboes en de vorming van een ’autoritair staatsapparaat’”, schrijft de hoofdredacteur van Die Welt bijvoorbeeld. Ook het feit dat gezinnen die terugkeren van vakantie streng gecontroleerd zullen worden aan de grens, kan op weinig bijval rekenen. “Een methode van terrorismebestrijding wordt ingezet bij onschuldige families”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Duitse kranten geven snoeiharde kritiek op Duits corona-beleid: “Autoritair regime””

  1. Ik verwacht niet dat onze Vlaamse leugenpers hierin meegaat, maar VB mag gerust deze toonzetting overnemen
    Spijtig genoeg heult N-VA sinds vorig jaar mee met onze vivaldi dictators.

  2. Angela Merkel kan er wel weg mee komen, als voormalige ”ster” van de Stasi. Een verraadster (met een grote voorliefde voor moslims, net zoals Himmler, want zij is ook sterk antisemitisch), hier noemt men dat in vroegere oorlogstijden een collaborateur. Maar in nazi-duitsland wordt haar verleden onder de mat geveegd.
    Duitsers zijn een volk van sukkels, zij kiezen altijd voor de verkeerde zogenaamde “leider”.
    Het zit ingebakken in hun DNA. Net zoals bij de fransen.

  3. Angelina Merkel voert de agenda uit van de IG Farbenindustrie, een consortium bestaande uit chemische en farmaceutische bedrijven die tijdens het Derde Rijk de geldschieters van het NAZI-regime waren, én machtiger dan Hitler. Met het toegang weigeren van bepaalde groepen uit de samenleving (alleenleving) hebben de Duitsers al een schat aan ervaring.

Plaats een reactie

Delen