Ook niet-Belgische kinderen krijgen voortaan elektronische identiteitskaart: “Identiteitsfraude tegengaan”

Kids-ID. Belga

Uncategorized

Ecolo-voorzitter Nollet: “Klimaat is zaak van nationale veiligheid”

Anton Schelfaut

Volgens Ecolo-voorzitter Jean-Marc Nollet is er geen tijd meer te verliezen om de CO2-uitstoot te verminderen. “Vandaag is het klimaat een zaak van nationale veiligheid geworden”, zegt hij in een interview met L’Echo.

“België heeft zoals heel de wereld veel tijd verloren, maar het blijft mogelijk”, maakt de Ecolo-voorzitter zich sterk. Maar dan moet nu wel actie worden ondernomen. “Voor het komende politieke jaar 2021-2022 moeten we onze klimaatdoelstellingen vertalen in concrete maatregelen. Dat is mijn boodschap voor de politieke rentree. De federale regering moet in november en december naar de klimaattop in Glasgow kunnen gaan met een lijst aan maatregelen. Minister van Klimaat Zakia Khattabi heeft in de federale regering al een akkoord bereikt dat alle ministers tegen 30 september voorstellen op tafel leggen.”

Kernuitstap

https://redactie.palnws.be/2021/08/zuhal-demir-ik-blijf-de-keuze-voor-de-kernuitstap-onbegrijpelijk-vinden/

Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil nieuwe gascentrales bouwen om de kernuitstap te faciliteren, maar die stoten wel meer CO2 uit. “Zelfs als die twee kerncentrales langer openblijven, zullen we nog gascentrales nodig hebben. De polemiek daarover is even kinderachtig als nutteloos.”

Volgens Nollet is het regeerakkoord heel duidelijk wat betreft de kernuitstap. “In oktober zal de minister van Energie een veiling organiseren voor de transitie. Eind november zal de regering dan op basis daarvan een analyse maken. Als het resultaat volstaat, sluiten Doel 4 en Tihange 3 respectievelijk in juli en september 2025.”

“Als er een probleem is met de strategische bevoorradingszekerheid, zal de regering de twee jongste kerncentrales langer openhouden, zoals voorzien is. Wij zullen heel het regeerakkoord en niets dan het regeerakkoord respecteren. We zullen geen risico nemen met de bevoorradingszekerheid. Maar van nu tot eind november is elke polemiek nutteloos”, besluit Nollet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Ecolo-voorzitter Nollet: “Klimaat is zaak van nationale veiligheid””

  1. Het is idd een zaak van nationale veiligheid om vivaldi zo vlug mogelijk te laten vallen. Hun pogingen om via de plandemie, de klimaathysterie en de omvolking onze vrijheden af te schaffen en een pasjesmaatschappij in te voeren overstijgen alle andere problemen.

  2. “Wij zullen heel het regeerakkoord en niets dan het regeerakkoord respecteren” maar hij vergeet erbij te zeggen ” …..als het past in ons kraam.”. Blijkbaar was dit regeerakkoord eventjes niet van tel wanneer Ecolo voorstelde om alle hongerstakende gelukzoekers in de Begijnhofkerk te regulariseren.
    En , terloops, wat is er nu gebeurd met die “ex-hongerstakers” ? Waarschijnlijk toch allemaal geregulariseerd .
    Daar wordt in de pers zedig over gezwegen. De honden blaffen en de karavaan trekt verder ( richting West Europa).

  3. DE zaak van nationale veiligheid is het installeren van een cordon rond Ecolo.

    Daarnaast, er mag worden gezegd dat de lopende inspanningen al behoorlijk hoog zijn en wij in België omzeggens nul komma nul impact hebben.

  4. …vertalen in concrete maatregelen…” Vrij vertaald “we gaan nog dieper in jullie zakken zitten, met dure en vooral nutteloze maatregelen.”
    8 Jaar geleden een bestaand appartement gekocht. Dat volledig in orde was (toen).
    Ondertussen is mijn spaarboekje bijna leeggeplunderd aan de maatregelen die voor bestaande apartementen werden opgelegd. Dakisolatie, condensatieketel, spouwmuurisolatie. Wat zal het volgende zijn ??? Verplicht ventilatie ??? 🙁

  5. Klopt dus al die milieu problemen die bedrijven onder toezicht van de politiek jarenlang veroorzaakten zullen als dusdanig dan bestraft kunnen worden subsidies die politiekers deze bedrijven decennia lang toekenden omwille van persoonlijke belangen zullen dus teruggevorderd worden en dit alles samengevat zal dus leiden naar vervolging en bestraffing want kan men dit ook niet kwalificeren onder terrorisme uitijndelijk maakt men vele burgers ziek het milieu kapot ( het land ) en burgers sterven tengevolge van een gevoerd beleid dus wat is nu erger een Jurgen of dit

Plaats een reactie

Delen