Pierre Van Damme. Foto Photonews.

Pierre Van Damme. Foto Photonews.

Uncategorized

Experten willen geen eerdere versoepelingen in Vlaanderen ondanks hogere vaccinatiegraad

/

Sommige experten zijn geen voorstander van andere coronamaatregelen in Vlaanderen en de rest van het land. Vanwege de veel hogere vaccinatiegraad in Vlaanderen in vergelijking met Brussel maar ook Wallonië werd het debat daarover aangesneden, maar onder meer vaccinoloog Pierre Van Damme vindt dat geen goed idee.

In Vlaanderen is inmiddels 80% van de 18-plussers volledig gevaccineerd, in Wallonië is dat 73% en in Brussel slechts 56%. De Vlaamse regering zou vanwege die hoge vaccinatiegraad op korte termijn grote versoepelingen willen doorvoeren, maar is daarvoor deels afhankelijk van de federale regering die daar vanwege de lagere vaccinatiegraad in Brussel en Wallonië minder voor staat te springen.

Daarom wil men in Vlaanderen eerder dan in de rest van het land versoepelen, maar botst op weerstand van de zogenaamde experten. Vaccinoloog Pierre Van Damme bijvoorbeeld is niet te vinden voor dat idee, hij waarschuwt voor een aanzuigeffect. “Stel je voor dat je in Vlaanderen vanaf 1 september iets anders mag dan in Brussel of Wallonië, dan krijg je onmiddellijk dat die mensen naar Vlaanderen komen en dat wil je juist vermijden”, aldus Van Damme in VTM Nieuws.

Momenteel is de federale fase van het crisisbeheer nog van kracht, waardoor de federale overheid meer bevoegdheden heeft met betrekking tot de coronacrisis, maar die fase loopt begin oktober af. Daarna zouden aparte versoepelingen zeker mogelijk zijn, maar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hoopt dat vroeger te kunnen doen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Experten willen geen eerdere versoepelingen in Vlaanderen ondanks hogere vaccinatiegraad”

  1. En hebben ze geen gelijk op een 30min zit men in Antwerpen wat gaat men dan doen containers op de autosnelweg zetten de treinen stoppen echt hoe belachelijk kun je het wel niet bedenken laat die gewoon doen in Brussel dat lost zich wel vanzelf op

  2. Of hoe Vlaanderen buiten uitgemolken, ook nog eens extra vrijheid moet inboeten dankzij de hoofdstad en bijhorend zwaar falend beleid! STOP de waanzin, splits land en breng Brussel terug beschaving bij door op te nemen (en zwaar uit te kuisen) bij Vlaanderen!

  3. Vlaanderen, Brussel noch Wallonië kunnen besmet geraken. Vlamingen, Brusselaars en Walen kunnen dat wel. Vandaar dat andere maatregelen voor Vlamingen, Walen en Brusselaars wel mogelijk moeten zijn.

  4. Waar is nu de befaamde groepsimmuniteit en het rijk der vrijheid waar onze kwakzalvers over spraken.
    Dit heeft niets meer met gezondheid te maken maar alles met onderdrukking van de bevolking.

  5. Hoeveel gevaccineerde zullen er nog in het ziekenhuis belanden? Veel experten verwachten dit. Zelfs de uitvinder van de MRNA Vaccins Dr. Robert Malone. Hij wilde ook graag iets rechtzetten: “De mutaties die opduiken, worden hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door mensen die zijn gevaccineerd, niet door ongevaccineerden.” Als wordt bewezen dat er sprake is van antilichaam-gemedieerde versterking van infectie, moet de vaccinatiecampagne worden gestaakt, benadrukte Malone.

  6. Eigenlijk zou je mogen verwachten dat de experten “onze landgenoten” aanmoedigen uitstapjes/vakantie naar een veilige zone te maken ipv naar donkerrood gekleurde bestemmingen.
    Aangezien de geldende voorschriften bij terugkeer deftig aan de laars gelapt worden, zou dit bovendien een win-win situatie voor alle partijen zijn. Enkel,weliswaar met dien verstande dat de bekende en beruchte relschoppers thuis blijven…

  7. Tja denkt meneer Van Damme: mijn BV-schap zit er bijna op. Toch nog maar even de boel rekken. Enfin niet getreurd. Met het geld dat je zoon kreeg voor het afgelaste bevrijdingsfeest kan je nadien ook nog wel leuke dingen doen. Buiten het oog van de camera’s dan.

Plaats een reactie

Delen