(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Facebook blokkeert berichten van taliban

Pieter Van Berkel

Facebook zal alle berichten van de taliban, alsook steunberichten voor de beweging, blokkeren. Het sociale mediabedrijf beschouwt de taliban als terreurgroep. Dat schrijft de Britse staatsomroep BBC.

Een gespecialiseerd team van Afghaanse experts zal de berichten monitoren en verwijderen. Ook WhatsApp en Instagram, beiden in handen van Facebook, zullen dergelijke berichten bannen.

“De taliban worden beschouwd als een terreurorganisatie onder Amerikaanse wetgeving en we bannen ze van onze diensten via ons beleid rond ‘gevaarlijke organisaties'”, zegt een woordvoerder van Facebook. “Dit betekent ook dat we alle accounts in naam van taliban verwijderen en ook inhoud verbieden die hen steun.”

Ook Twitter benadrukt dat het geen inhoud toelaat waarbij terrorisme of geweld tegen burgers wordt gepromoot. De woordvoerder van de taliban kan tot nader order wel nog vrijelijk tweeten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Facebook blokkeert berichten van taliban”

  1. Trump en vele andere rechtsdenkende maar democratische mensen werden al veel langer geblokkeerd. De woordvoerder van de Taliban kan nog wat vrijelijk tweeten. F*ck Facebook en de hypocriete social media en big tech wat mij betreft.

Plaats een reactie

Delen