De aanslagen van 11 september 2001. Foto Wikimedia commons

De aanslagen van 11 september 2001. Foto Wikimedia commons

Uncategorized

Familie 9/11-slachtoffers wil Biden niet op herdenkingen

Simon Segers

In een open brief gericht aan de Amerikaanse president Joe Biden verzoeken naasten van de slachtoffers van de aanslagen van 11 september hem om niet naar de komende herdenkingsplechtigheid te komen. De ondertekenaars willen dat bepaalde documenten over de mogelijke betrokkenheid van Saoedi-Arabië worden vrijgegeven alvorens de president welkom te heten.

Komende september vinden in de Verenigde Staten herdenkingen plaats voor de 20e verjaardag van de 9/11-aanslagen. Bijna 1800 mensen hebben een brief ondertekend met een verzoek aan president Biden. Zij verkiezen dat de Amerikaanse president de plechtigheden niet bijwoont, tenzij hij documenten vrijgeeft over de mogelijke betrokkenheid van voormalige, Saoedische staatsfunctionarissen. Eind juni werden verschillende van hen ondervraagd, maar zij ontkenden, net als de Saoedische regering, elke betrokkenheid.

Volgens de families hadden de ondervraagde ambtenaren weet van de aanslagen alvorens deze plaatsvonden. Vorige presidenten hebben voorlopig weinig inzage gegeven in de details van het 9/11-onderzoek, hoewel president Trump de advocaten van de families wel een eenmalige inzage gaf in delen van het dossier. De naasten van de slachtoffers zijn echter wel overtuigd dat de algemene weigering tot het publiek maken van de documenten een poging is om te voorkomen dat het Amerikaanse volk de waarheid over de aanslagen zou te weten komen.

Witte Huis

“Twintig jaar later is er geen reden om deze informatie geheim te houden”, luidt de brief. “Maar als president Biden de kant kiest van de Saudische regering, zijn we genoodzaakt om publiekelijk bezwaar te maken tegen elke deelname van zijn regering aan een herdenkingsceremonie van 9/11”. Bidens woordvoerster, Jen Psaki, liet weten dat de president zijn verkiezingsbelofte wel degelijk zou willen nakomen en dat al meerdere ontmoetingen hebben plaatsgevonden tussen medewerkers van het Witte Huis en de nabestaanden van de slachtoffers.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Familie 9/11-slachtoffers wil Biden niet op herdenkingen”

  1. Trump, de grote “slechte” president…was de enige die het aandurfde de waarheid aan de families van de slachtoffers door te spelen. Biden is terecht niet welkom. De waarheid mag, net zoals bij ons als het over moslims gaat, nooit gezegd worden. Van aanslagen tot vaccinaties…

  2. Groot gelijk biden is als mark rutte en Alexander de Croo. Niets behalve verkiezings fraude en deel van de poco groot gelijk dit fossiel dat afstamt van de tijd der einde van de slavernij! Vandaag de dag worden mensen gelijk genoeg behandeld. Meer zelfs vandaag de zijn de autochtone blanke minder. Laat biden etc zwijgen!

  3. Hij is geen president, hij is enkel een P …. resident in het witte huis. Elke week toont ie zijn ware gelaat en de wereldpers en politiek correcte globalisten zwijgen. Beelden met hopen waarop hij meisjes ongepast vastgrijpt en Vrouwen besnuffelt. 2 weken geleden mocht iedereen nogmaals zijn bewondering voor Robert Byrd horen, de KKK recruteerder. En waarom zit Hunter niet in de gevangenis, Joe wou toch alle crack verslaafden verwijderen uit de samenleving?
    Hij zal de geschiedenis ingaan als de man die de USA naar de afgrond bracht.

Plaats een reactie

Delen