Theo Francken en Meyrem Almaci. Foto Photonews.

Theo Francken en Meyrem Almaci. Foto Photonews.

Uncategorized

Francken haalt uit naar Groen: “Kiesdrempel zal dichtbij komen”

/

Theo Francken reageert scherp op de uitlatingen van Groen-voorzitster Meyrem Almaci, die Francken “moreel gebuisd” noemde. “Als de Groenen zo verder doen met de rode moraliteitskaart te trekken telkens iemand er een andere visie op nahoudt, zal de kiesdrempel dichtbij komen.”

In een interview met De Morgen haalde Almaci fors uit naar Francken, naar aanleiding van zijn kritiek op de evacuaties uit Afghanistan. “Als ik dagenlang een moreel gebuisde staatssecretaris kritiek zie geven op Twitter, denk ik: soms kun je beter zwijgen”, zei Almaci onder meer.

Het N-VA-Kamerlid is niet te spreken over de uitlatingen van Almaci. “Paarsgroen ging werk maken van meer respect en minder polarisatie. De kapitein van de verbindingsbrigade geeft alvast het goede voorbeeld met deze ad hominem-tackle”, aldus Francken.

“Haar uitspraak toont eigenlijk perfect aan wat er mis is met links tegenwoordig. Ze proberen het alleenrecht op het moraliteitsdebat te claimen. Wie de groenlinkse woke-agenda van zelfhaat en nietszeggend wereldburgerschap niet blind volgt, is moreel gebuisd en een inferieur wezen. Een slechte mens, quoi.”

Volgens Francken schiet Groen zichzelf daarmee in de voet. “Door steeds te veroordelen in morele termen, speelt groen met vuur. Haar harde kern zal dat leuk vinden, maar de kans dat de brede bevolking dit weet te waarderen is klein. Als de Groenen zo verder doen met de rode moraliteitskaart te trekken telkens iemand er een andere visie op nahoudt, zal de kiesdrempel dichtbij komen. In een partij zonder zetels of macht heb je enkel nog het grote gelijk. Dat is alvast een voordeel.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Francken haalt uit naar Groen: “Kiesdrempel zal dichtbij komen””

  1. Groen! zal altijd kunnen rekenen op mensen die emotioneel heel beïnvloedbaar zijn. Dat er veel emotionaliteit in de samenleving zit, werd in deze corona crisis heel duidelijk. Francken heeft geen glazen bol en 2024 is nog ver af. Ik zou toch maar voorzichtig zijn met dergelijke uitspraken. In ieder geval, de fameuze V-partijen liggen met elkaar overhoop en dus zijn zowel NVA als VB machteloos. Wat dat betreft staat Groen! veel sterker met hun companen aan de overkant van de taalgrens. Groen! kent geen scrupules om zonder blikken of blozen samen te werken met communistische en islamfundamentalistische hardliners als Ecolo en PTB. De Wever heeft die koudwatervrees wel. Bang van het lawaai dat de politiek correcten zullen maken bij het samengaan van de V-partijen. Hij heeft een punt. De mond van links is altijd groter geweest en dus spelen zij de eerste viool. Bovendien weet links het gemoed van de massa veel beter te manipuleren dan rechts.

  2. Bart De Wever lijkt tegenwoordig eigenlijk meer op een O-VLD’er dan een NVA’er…..Theo zou die partij moeten leiden om terug een échte Vlaamse koers te varen,maar daar zijn de andere partijen zó bang voor,dat ze hem langs alle kanten proberen af te branden….

  3. Werner,je antwoord is naast de kwestie,.Almaci is zoals vele moslims,ze zijn niet te vertrouwen en hun kiespubliek zal moeten kiezen,de moslims steunen of de Vlamingen steunen,.Het zijn nu wel hoger opgeleiden maar die betalen ook meer belastingen op hun loon om de kiesvriendjes van almaci-groen te onderhouden.Zuhal Demir is een veel betere persoon om ervoor te kiezen daar zij zich bezig houdt met het milieu en die groene glascontainer alleen maar meer moslims en terroristen wil invoeren.Werner,dat is het probleem vandaag,en almaci is er de oorzaak van,niet BDW

  4. Francken haalt uit naar Groen: “Kiesdrempel zal dichtbij komen” (sic). Dat ga ik uitknippen en bijhouden tot 2024. Tav Theo Icarus zeg ik:” nader niet te dicht bij de zon”.

  5. Groen k*kt op iedereen, die het niet met haar eens is. Daarna verlangt Tinne VdStraeten dat de vlaamse regering probleemloos (met NVA o.a. Demir) haar kernenergie-uitstap steunt en er de nodige besluiten voor neemt .

  6. Zolang er geen breed nationalistisch front komt (N-VA + VB) zal Theo bagger over zich heen krijgen.De sterkte van de elfjes is dat het cordon niet wordt doorbroken!Door zich onverbiddelijk anti VB op te stellen helpt BDW zijn partij om zeep!Denken dat Magnette zaakjes met N-VA zal doen om het confederalisme te realiseren is utopisch.De PS heeft België nodig,maar de Vlamingen nog meer om Wallonië terug op te bouwen.Op Open Vld moet BDW niet rekenen want die willen herfederaliseren!

  7. Dat Groen! nog al rap met het vingertje wijst naar iedereen die het niet eens is met haar links oikofoob beleid weet intussen zo wat iedereen. Het is een partij die polariseert, die al wat vreemd is de hemel in prijst en al wat eigen is verafschuwt. Francken voelt zich terecht geviseerd. Maar Francken en zijn partij moeten toch ook eens in eigen boezem kijken want ook hij en zijn partij zijn niet zonder zonden. Ook zij trekken te gemakkelijk de ‘gele moraliteitskaart’ tegen die andere V-partij en tegen Tom Van Grieken, die te veel zouden polariseren en die te dom en te weinig bekwaam zouden zijn om beleid te voeren. In de ogen van de NVA-mandatarissen zijn zijzelf de ‘elite’ en is het VB het plebs, waarop zij misprijzend neerkijken.

  8. KAN NIET WANT EET UIT 2 RUIVEN !! EEN BELGISCHE EN EEN TURKSE , TEGEN DE VLAMINGEN DURFT ZE TE FULMINEREN MAAR TEGEN ERDOGAN DURFT ZE HAAR GROTE MOND NIET OPENDOEN WANT ZOU SNEL EEN KOPJE KLEINER GEMAAKT WORDEN , ALS JE WEET WAT DIE DENKT OVER DE VROUWEN .EN ROMAIN “DAME” ????

  9. Francken heeft hier gelijk. Helaas toen hij staatssecretaris was zijn er evenveel, zelfs meer, Belgische identiteitskaarten uitgedeeld aan zowel economische als andere migranten. Kunnen we ons dat allemaal blijven permitteren nu de staatsschuld de laatste 2 jaar zo sterk is aangegroeid ?

  10. Paul,TF kan daar niets aan doen,.De instanties beslissen daarover en die moeten doen wat Europa hen oplegt,onze soevereiniteit is weg sedert 2006.We moeten Afghanistan aanzien als een veilig land en de Taliban hun theologische-democratie aanvaarden,we mogen hen geen westerse democratie opleggen.Dan kunnen we al die afghanen terug sturen of deze die zich uitgeven voor afghanen.

Plaats een reactie

Delen