Theo Francken en Jill Peeters. Foto Photonews en VTM Nieuws.

Theo Francken en Jill Peeters. Foto Photonews en VTM Nieuws.

Uncategorized

Francken haalt uit naar weervrouw Jill Peeters: “Activiste met extremistische klimaatpraat”

/

N-VA-Kamerlid Theo Francken verdedigt zich via zijn blog nadat hij eerder deze week uithaalde naar weervrouw Jill Peeters. Die laatste zei in VTM Nieuws dat we vlees, vis en zuivel als delicatessen zouden moeten beschouwen, Francken vindt dat ‘extreme klimaatpraat’. “Kom zeg, laat ons ernstig blijven”, aldus Francken.

Na het optreden van weervrouw en zogenaamd klimaatexperte Jill Peeters, waarin ze opriep om minder vlees te eten en ‘vlees en vis en zuivelproducten te beschouwen als een delicatesse’, reageerde Theo Francken via Twitter geërgerd op die ‘extremistische klimaatpraat van deze activiste’. “Een evenwichtige en gezonde landbouw in Vlaanderen kan perfect, ook zuivel en vlees! Stop met de mensen angst aan te jagen en onze landbouwers te verketteren.”

Op zijn blog komt Francken terug op die uithaal. Hij benadrukt geen klimaatnegationist te zijn en klimaat wel degelijk een belangrijk thema te vinden, maar waarschuwt voor polarisatie ervan. “Sowieso een interessant en belangrijk debat, maar extreme adviezen zoals die van Jill doen in mijn ogen maatschappelijk meer kwaad dan goed. Het aanwakkeren van angst door apocalyptische beelden op te hangen kan een schokeffect teweeg brengen, maar is spelen met maatschappelijk vuur.”

Volgens Francken is er een grote kloof tussen de groene elite en de grote meerderheid van de bevolking. “Groen – en bij uitbreiding de groene beweging – heeft al jaren een kanjer van een imagoprobleem bij het overgrote deel van de bevolking. Altijd dat morele vingertje. Altijd die regeltjes. Altijd maar verbieden”, aldus Francken. “Een glas melk beschouwen als delicatesse? Een potje yoghurt? Een stuk spek? Een worst? Kom zeg, laat ons ernstig blijven. Groene klimaatgekkies vinden dit misschien allemaal normaal, maar de gemiddelde Vlaming vindt het ridicuul, belachelijk en overdreven.”

De volledige blog kan u hier lezen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




15 gedachten over “Francken haalt uit naar weervrouw Jill Peeters: “Activiste met extremistische klimaatpraat””

  1. Een groot verschil bij de bevolking ik dacht het niet het doel daar is iedereen het over eens de mannier waarop niet want wat is steeds weer het eerste punt dat de politiek aanhaalt de economie de bedrijven het milieu de burger in heel deze zaak is dan plots bijzaak een voorbeeld de zonnepanelen fantastisch initiatief was het niet dat 90% van de subsidies naar bedrijven ging net zij die het eigenlijk makkelijk konden betalen en nu megawinsten genereren op de kap van de belastingbetaler vervolgens gaat men dan subsidies terugschroeven bij de gewone belastingbetaler en gaat men hem vervolgens nog extra kosten opleggen en dit onder een regering van NVA dus aub zeg een beetje eerlijk blijven

  2. Volgens Allan Savory (ecologist) is het grootste gevaar voor onze aarde de “verwoestijning”. Om dit tegen te gaan is er volgens hem maar één methode nl. holistische veeteelt. Misschien moet Jill Peeters eens naar een voordracht van die man gaan luisteren.

  3. Wanneer de mensen stoppen met ongebreideld kweken,lossen zulke problemen zich automatisch op.We zijn met teveel 2-beners op deze aardkloot,maar dat wil Groen niet inzien.Integendeel,nog meer gelukzoekers regulariseren in een land dat al 1 van de meest dichtbevolkte per km² ter wereld is,hoort bij hun strategie om relevant te blijven.

  4. Als voorbeeld van een ‘groene’ kan je best weer naar school om te leren schrijven. Punten en komma’s: nog nooit van gehoord? Co2 is levensnoodzakelijk en de klimaatmodellen zijn altijd veel hoger dan de gemeten temperaturen. Stop met die opgeblazen zever!

  5. ik zag een reportage over Pakistan waar de VN 40 000 boompjes geplant had om de verwoestijning tegen te gaan en om vruchten te laten groeien,eenmaal dat enorme werk gedaan hebben de viendjes van JIll,de moslims,al die boompjes uitgetrokken en vernietigd,wel laat ze zand fretten en ginder blijven,ik wil mijn biefstuk en mijn camenbert als ik daar goesting in heb en Jill kan gras eten,zonder olie en zijn ,want dit wordt ook gekweekt

  6. Beste Jef, het gaat hier over VLEES, en niet over zonnepanelen, en dat we masaal zonnepanelen moesten leggen, hiervoor was het OVLD-er Bart Tommelein die hiermee dagelijks in kranten en op T.V. kwam, uit schrik dat N-VA met de pluimen hierover zou weglopen.

  7. Een maisveld doet evenveel en meer aan bladgroenwerking (fotosynthese) dan een bos. Dat dit effect verdwijnt bij het maaien of hakselen is juist, maar als de bomen hun bladeren verliezen herhaalt dat fenomeen zich daar ook. Anderzijds zijn er gronden waarmee men niets anders kan doen dan er dieren op laten grazen. Vooral vleesvee, want men kan toch niet alle koeien, schapen enz. die rondzwerven op grote vlakten beginnen melken. De aarde warmt op. Jill blijkbaar nog meer. Maar of het de schuld is van de mens blijft zeer de vraag.

  8. Die regering de stokertjes en zakkenvullers
    Nog eens reageren .
    Mensen wie in de regering zit zijn pluimers. hebben we van elke minister er 6 tot 9 nodig en die doen allemaal het zelfde hé.
    Dus de Belg betaald elke minister gemiddeld 7 duizend euro enkel gezondheid kost ons dat 63000 de maand of stel je 1 minister 7000 euro
    Wat zou de Belg slikken en dit met elke ministerspost 18 ministers dat je nodig hebt
    Nu heb je er 68 en dan spreken we niet over de wagens en andere voordelen .
    Stel je voor 50 ministers minder das 350.000 euro de maand of 4.200.000 euro besparing
    50 Wagens en chauffeur gemiddeld loonkost en leasing 5000 euro de maand das 250.000 of 3milj per jaar
    Dat is kort gezegd 7.2miljoen per jaar dat je bespaart
    Wie nu nog denkt dat hier eerlijk is is niet goed snik
    We leven in een graairegering .
    En koningshuis hoort daar ook onder
    stel je die vraag een land waar je op 2 u doorrijd .
    Federaal ,Vlaams ,Waals ,deuts, europees, daar begint de ellende.
    Een minister is genoeg voor elke zetel
    We zijn een kruisland de dat betekend dat wij voor economie redenen vrachtvervoer door moeten laten daar hangen we aan vast .
    Dat gaan helpen en beetje sturen nee daar gaan we zwaar belasten zo trek je de prijs in je eigen winkels omhoog zodat de mensen meer moeten betalen .
    Omdat distributeurs het doorrekenen.

    Maar met een meer bevolking per km dan eender ander land moet deze regering stoppen voor goudhaantje te spelen om mensen zomaar toe te laten .
    Vluchteling oké opvangen maar land van herkomst is terug rustig dan is terug .
    stop met de Belgen te laten plunderen .
    Huizen worden onbetaalbaar vroeger had je een huis en 10 are grond kon iedereen tuinieren
    Nu als je er 4 ere bij hebt wees blij

    De zonnepanelen hadden ze daar goed over nagedacht en samenwerkte met de vreg dan kon dat werken en had je een verhaal van iedereen happy.
    Nu heb je niets ja je hebt veel gezever maa voor de rest niets
    En dat is zo met alles .

Plaats een reactie

Delen