(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Franse priester vermoord door illegaal die in 2020 kathedraal in brand stak

Pieter Van Berkel

In het Franse departement Vendée is een priester vermoord. Zijn lichaam werd maandag gevonden. De vermoedelijke dader is de Rwandese illegaal die in 2020 de kathedraal van Nantes in brand stak.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin gaat het om een “dramatische moord”. “Ik wil mijn steun betuigen aan de katholieken in ons land na de dramatische moord op een priester in de Vendée”, aldus minister Darmanin op Twitter. “Ik begeef me ter plaatse.”

Brandstichter in kathedraal van Nantes

De vermoedelijke brandstichter van de kathedraal van Nantes in 2020 heeft zichzelf aangegeven bij de lokale gendarmerie voor de misdaad. De Rwandees was al onder gerechtelijk toezicht geplaatst in het kader van het onderzoek naar de brand.

Het slachtoffer zou met een mes vermoord zijn. De 60-jarige priester, lid van de religieuze gemeenschap Montfortain in de gemeente Saint-Laurent-sur-Sèvre, ontving de man “al enkele maanden”.

Emmanuel A, die als vluchteling naar Frankrijk kwam en vrijwilliger was bij het bisdom Nantes, gaf eerder al toe dat hij achter de brand in de kathedraal van Nantes op 18 juli 2020 zat. Hij werd aanvankelijk in voorlopige hechtenis genomen, alvorens te worden vrijgelaten onder gerechtelijk toezicht.

Le Pen: “Compleet falen van de staat”

Marine Le Pen, voorzitter van het Rassemblement National, reageerde op Twitter. “In Frankrijk kan men illegaal zijn, de kathedraal van Nantes in brand steken, nooit worden uitgewezen, en recidiveren door een priester te vermoorden”, klinkt het. Ze hekelt het “complete falen van de staat en Gérald Darmanin”.

Darmanin beet van zich af op Twitter: “Deze buitenlander kon ondanks zijn uitzettingsbevel niet worden uitgezet zolang zijn gerechtelijk toezicht niet was opgeheven.” Hij beschuldigde Le Pen ervan “een polemiek te voeren zonder de feiten te kennen”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Franse priester vermoord door illegaal die in 2020 kathedraal in brand stak”

  1. Was percies nen toffe gast een meerwaarde voor de maatschappij die dan nog op gerechtigheid kan rekenen met alle gevolgen hoelang gaat men dit gepamper nog laten duren voor de bom ontploft haal die rotte appels direct uit onze maatschappij en iedereen vaard er wel bij

  2. LOL, “zo lang hij onder gerechterlijk toezicht stond”??? Tja, dat heeft blijkbaar goed geholpen. Wie durft er nog beweren dat het Kalergi plan een rechtse complottheorie is?
    Nu een kaarsje branden, liedje zingen en bloemen leggen en alles is vergeten en de domme europeaan stemt terug voor dezelfde politici welke hun eigen Volk minachten.

  3. Hoeveel jaar staat op brandstichting in een publiek gebouw in Frankrijk? Dat een dader – een illegaal dan nog wel – hiervoor vrijgelaten wordt ‘onder gerechtelijk toezicht’, tart alleen al elke verbeelding. De Franse justitie is al net zo ziek als de onze.

  4. Het omvolking scenario van het Kalergi plan met import van asielkolonisten zorgt voor kommer en kwel. De inheemse bevolking van de huidige USA reageerde ook niet alert genoeg en nu zitten die autochtone Amerikanen, die “Indianen” in Reservaten verbannen en opgeborgen. Zou onze telgen ook dergelijk Fatum wachten door ONZE als vermeende “verdraagzaamheid” (sic) vermomde permissiviteit ter zake ?

Plaats een reactie

Delen