Foto Photonews en Gazet van Antwerpen.

Foto Photonews en Gazet van Antwerpen.

Uncategorized

Gazet van Antwerpen gebruikt foto uit land met palmbomen voor ‘Antwerpenaren’

/

Opmerkelijke fotokeuze door Gazet van Antwerpen bij een artikel over Moederdag in Antwerpen gisteren. De krant koos een foto van een zwarte familie in een land met palmbomen. “De media zijn zo huiverachtig om blanke mensen te gebruiken als illustratie van Vlamingen, dat ze foto’s gebruiken uit landen met palmbomen”, aldus Dries Van Langenhove.

Afgelopen zondag vierden de Antwerpenaren Moederdag. Een artikel van Gazet van Antwerpen over de redenen waarom Antwerpenaren dat op een andere dag doen dan de rest van het land, zorgt op sociale media voor verontwaardiging. Meer bepaald de fotokeuze van Gazet van Antwerpen doet bij heel wat mensen de wenkbrauwen fronsen.

Op de foto, die dus Antwerpen zou moeten voorstellen, is een zwart gezin te zien met op de achtergrond palmbomen. De opmerkelijke foto wordt door heel wat mensen gedeeld op sociale media, met de nodige commentaar. “Kan iemand mij uitleggen waar deze palmbomen in Antwerpen groeien”, stelt iemand bijvoorbeeld.

De foto werd ook opgepikt door Kamerlid Dries Van Langenhove, die de drang naar diversiteit in de media aan de kaak stelt. “De media zijn zo huiverachtig om blanke mensen te gebruiken als illustratie van Vlamingen, dat ze foto’s gebruiken uit landen met palmbomen om toch maar zwarte mensen te kunnen tonen ipv blanke”, aldus Van Langenhove op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Gazet van Antwerpen gebruikt foto uit land met palmbomen voor ‘Antwerpenaren’”

  1. Ik heb begin dit jaar men abo van gva opgezegd. Nog geen seconde spijt van gehad. De leugens en poco politieke correctheid kwamen me de strot uit. Ik hoop dat er nog vele opzeggingen bijkomen.

  2. Wat palmbomen, enkele flamingo’s, twee strooien parasols, een vrachtwagen rijnzand en een bamboebar.
    Meer is er toch niet nodig om een grijs kader wat te upgraden naar een beachparty-setting?
    Of toch: een plonsbad met twintig cm water. Genoeg om de zulthoofden die de MSM leiden lang genoeg in onder te dompelen.
    Fiesta !!

  3. Waarom geen foto van onverlaten die handgranaten en molotov cocktails gooien in de door drugs geteisterde Antwerpse volkswijken ? Zou dat misschien niet woke genoeg wezen ?

Plaats een reactie

Delen